Jamie Cullum: Szégyen az EU-ból való kilépés

Jamie Cullum: Szégyen az EU-ból való kilépés

A világhírű brit jazz- és popzenész a VeszprémFesten adott hangot a brexittel kapcsolatos ellenérzéseinek.

Nagyon szomorú és szégyenteljes Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése – vélekedett Jamie Cullum egy interjúban, melyet a Hungary Today készített. A világhírű brit jazz- és popzenész a VeszprémFesten lépett fel július 16-án. A brexit kapcsán a portálnak nyilatkozva elmondta, azt kívánja, bárcsak Európában maradnának. Véleménye szerint a kampány nem volt tisztességes, és azok, akik a kilépésre szavaztak, olyan dolgok alapján döntöttek, amik nem igazán álltak összefüggésben azzal, hogy Nagy-Britannia az EU-ban marad, vagy sem. Európa elhagyása nagyon nyomasztó érzés – fogalmazott Jamie Cullum.

A zenész most járt először hazánkban, mint mondta, a közösségi médiából úgy értesült, hogy Magyarországon rengetegen szeretnének elmenni a koncertjére, azért esett a választás a VeszprémFestre mert sok nagyszerű ember lép itt fel. Arra a kérdésre, hogy ismer-e magyar zenészt Cullum hirtelen nem is tudott válaszolni, de aztán Liszt Ferenc neve “beugrott neki”.

Általánosságban véve a közönséggel kapcsolatban elmondta, a spanyolok, portugálok és a dél-amerikaiak nagyon élénkek, könnyedén képesek kimutatni érzelmeiket. Ezzel szemben a britek bár ugyanúgy jól érzik magukat egy-egy koncerten, az mégsem látszódik rajtuk mindig. Nagyon szerencsés vagyok, hogy az évek során többnyire jó közönségem volt mindenhol, ahol felléptem, és ez fantasztikus – fogalmazott.

Jamie Cullum elmondta még, hogy a mai napig játszik apró helyszíneken néhány tíz fő előtt is, és persze  fellép nyolcvanezres fesztiválokon is. A lényeg szerinte, az hogy bármilyen helyszinen  képes legyen megteremteni ugyanazt a kapcsolatot a közönségével.

Arra a kérdésre pedig, hogy a Beatlest vagy a Rolling Stonest választaná-e, a zenész úgy fogalmazott, nagyon nehéz döntés, olyan, mintha egy szőke vagy barna lány között kéne választani. De én a Beatlest választom – jutott végül dűlőre Jamie Cullum.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »