Jablanović: A koszovói szerbek készen állnak egy lehetséges háborúra

Jablanović: A koszovói szerbek készen állnak egy lehetséges háborúra

A Koszovót fenyegető háború arra sarkallja a szerbeket, hogy szervezkedjenek és legyenek óvatosak, értékelte Aleksandar Jablanović a közösségekért és visszatérésért felelős volt koszovói miniszter, aki Albin Kurti, az Önrendelkezés radikális ellenzéki mozgalom vezetőjének arra a kijelentésére reagált, miszerint fegyveres konfliktus lehetséges a montenegrói határvonalak kijelölése miatt.

A Kurti által felvetett háború nem érné váratlanul a szerbeket, mondta Jablanović az Indeks nevű pristinai hírportálnak, és hozzátette, hogy a pristinai kormánynak le kellene tartóztatnia Kurtit ahelyett, hogy arról tárgyal, hogy lesz-e háború vagy sem.

Kurti tegnap a koszovói képviselőházban kijelentette, hogy a montenegrói demarkációs kérdés öt éves háborút okozhat Koszovónak, írja az MIA.

„A határvonalak kérdése területelosztási kérdés. Nincs olyan földterületünk, amit odaajándékoznánk valakinek. Ezeken a földeken vér folyt, amit nem tudunk megbocsájtani”, mondta Kurti Tiranában, közli az RTV a FoNet híre alapján


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »