Izraeli katonák agyonlőttek két palesztint Hebronban

MTI nyomán

Izraeli katonák agyonlőttek két palesztint, akik késsel támadtak egy határőr katonára csütörtök reggel Hebronban – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

A katona közelharcba keveredett egy útellenőrző pontnál a késekkel rátámadó férfiakkal, akik közepesen súlyosan megsebesítették. Ekkor az őrhelyen álló többi fegyveres tüzet nyitott a támadókra.Az incidens a ciszjordániai Hebronban, a – zsidók és muzulmánok által egyaránt szent helyként tisztelt – pátriárkák sírja közelében létrehozott zsidó telepes negyed bejáratánál történt.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennapossá váltak az izraeliek elleni késeléses, gázolásos és lőfegyveres merényletek, valamint az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között.

A hatodik hónapja tartó erőszakhullámban 28 izraeli állampolgár és két amerikai turista vesztette életét, a másik oldalon pedig 198 palesztin halt meg. Izrael szerint a palesztinok túlnyomó többségét merényletek elkövetése vagy megkísérlése közben lőtték le, a többiek pedig a biztonsági erőkkel történt összecsapásokban haltak meg.

Jeruzsálem szerint a palesztin vezetők és a palesztin média uszítása a felelős a támadásokért, a palesztinok viszont azt állítják, hogy a majdnem öt évtizedes megszállás miatt érzett elkeseredettség gerjeszti az erőszakhullámot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »