Izraelben megnevezték az Ámosz 6 felrobbanásának és a tel-avivi parkolóház összeomlásának a felelőseit

Izraelben megnevezték az Ámosz 6 felrobbanásának és a tel-avivi parkolóház összeomlásának a felelőseit

Izraelben máris megtalálták a hat nappal ezelőtt, a tel-avivi Rámát He-Hájál negyedbeli parkolóház összeomlásának felelőtlen előidézőit, illetve megnevezték az Ámosz 6 műhold felrobbanásának az okát. A parkolóház romjai közül a mentőalakulatok a legtöbb munkást kisebb-nagyobb sérülésekkel a felszínre hozták, ám az ötnapos mentési munkálatok során hat embert már csak holtan sikerült kimenteni. Az Izraeli Rendőrség különleges nyomozócsoportot állított föl annak kiderítésére, hogy kik a felelősei az épület összeomlásának. A parkolóépületet egyébként két hónap múlva adták volna át. A két tragédia előidézőit most megnevezte egy neves izraeli rabbi – írja a Válláh!Hádásot hírportál.

Méir Mázzúz rabbi, a szefárd közösség egyik legtekintélyesebb személye, a legutóbbi parlamenti választásokon a Jáhád párt első számú embere, egy Bnéj Brák-i talmudiskola vezetője a rendőrségi nyomozás eredményének közzétételét jóval megelőzve szombaton kijelentette: a majdnem kész parkolóház összeomlására, valamint az Ámosz 6 nevű izraeli távközlési műhold rakétájának az indítóállványon történt fölrobbanására azért került sor, mert a zsidók tömegesen megszegik a sábbátra, azaz a szombatra vonatkozó törvényeket. A heti Tóra-tanításon, szombaton elhangzott kijelentésekor a vezető rabbi azt is mondta: a mindenkori miniszterelnöknek azt is meg kell érteni, hogy „a szombat nem bocsát meg” (ha megszegik a törvényeit – J. K.) „Soha nem történt ilyesmi. Több tucat ember rekedt a föld alatt. Mindez azért történt, mert semmibe veszik a szombatot”, állapította meg a rabbi.

Az Ámosz 6 izraeli távközlési (és egyben kémkedési – J. K.) műholdnak a rakétával együtt történt fölrobbanásáról Mázzúz rabbi a tórai lecke során kijelentette: „Sok millió dollárt fektettek a műhold építésébe, s éppen hogy elkezdték a Föld körüli pályára állítását, már föl is robbant. Hogy miért? Azért, mert azt a másikat, az Ámosz 2 műholdat a szombat törvényeinek a megtartásával építették, de az Ámosz 6-ot nem. Ezért robbant föl”, hangsúlyozta a Tuniszban született rabbi.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »