Izraelben máris elismerően megveregették Szuromi Szabolcs vállát – további elismerés is várható

Izraelben máris elismerően megveregették Szuromi Szabolcs vállát – további elismerés is várható

Kötelező holokauszt-tanulmányok egy egyetemen címmel közli a Jediot Áháronot izraeli napilap az örvendetes hírt, miszerint a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a jövőben kötelező tantárgyként oktatják a zsidó holokauszt történetét. A hírt közben az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség által támogatott Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című politikai heccportál is átvette.

Hírdetés

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a holokauszt történetét oktató előadások már az idén ősszel, szeptemberben induló szemeszter elején elkezdődnek, s azon kötelező lesz a részvétel az egyetem minden hallgatója számára, írják a nevezett héber hírportálok Szuromi Szabolcsnak, az egyetem rektorának bejelentése alapján. "Az antiszemitizmusnak semmilyen formája nem elfogadható a katolikus vallás hívői számára", idézte a rektor szavait a Jediot Áháronot.

A Jediot Áháronot hírére sokan kommenteltek Izraelben, így például a magyarság egyik régi kipróbált gyűlölője, egy bizonyos Tomy (Jordán-parti) Székely is, aki így vélekedik: "Végre egy kis lépés a helyes irányba Európa legantiszemitább országában. A következő lépésként törvényen kívül kell helyezni a Jobbik pártot, amely a Parlamentben is helyet foglal, s amely fasiszta párt a legutóbbi választásokon a szavazatok 20 százalékát gyűjtötte be."

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »