Izraelben már árulják a Kepler-452b bolygón az ingatlanokat – a vevő még a rossz telekszomszédot is elkerülheti

Nemrégiben vált biztossá, hogy a naprendszeren kívül létezik egy bolygó, a Kepler-452b, amely sok tekintetben hasonlít a Földünkhöz. A felfedezett, második Földnek is nevezett bolygóról még nincsenek valós képeink, s a távolsága is 1400 fényév, ám Izraelben máris elkezdték felparcellázni a felszínét. Sőt, egy izraeli ingatlanügynökség már árulja is a „telkeket” azon a bolygón, amelynek elérése a Földről a jelenlegi leggyorsabb rakétatechnikával is több ezer évig tartana. Állítólag a világ 32 országából már több mint ötszáz személy vásárolt „ingatlant” az izraeli cégtől a nemrégiben felfedezett bolygón – írja a Válláh!Hádásot hírportál.

A NASA Kepler nevű űrszondája (űrtávcsöve) már jó egy esztendővel ezelőtt rábukkant a XVI-XVII. században élt Johannes Kepler nagy német (pontosabban: württembergi sváb) csillagászról, optikusról és matematikusról elkeresztelt exebolygóra (extraszoláris), azaz a naprendszerünkön kívüli, a Földünkhöz sok tekintetben leginkább hasonlító bolygóra, amelynek létezését a tudósok már régebben is sejtették, de biztosat csak néhány nappal ezelőtt mondhattak. A mi naprendszerünkön kívüli meghatározás egyben azt is jelenti, hogy a Földnél 1,6-szor nagyobb Kepler-452b bolygónak is megvan a maga csillaga, amely körül kénytelen keringeni.

Már most a Föld lakosságának lehetséges menekülési, átköltözési bolygójaként emlegetett Kepler-452b-ről még nem sokat tudunk, de a feltételezések szerint a felszínén van víz, sőt talán tengerek is. Azt viszont már tudjuk, hogy a második Földként is emlegetett bolygó irtózatosan messze, 1400 fényév távolságra van tőlünk, ami a rendelkezésünkre álló rakétákkal több ezer év alatt lenne elérhető. (Az ilyen hosszú életre meg a mostani magyar egészségügyi állapotok mellett nem sok esélyünk lenne. Talán az izraelieknek igen – J. K.) Mindenesetre a meglehetősen sok kérdőjel, bizonytalanság és a szinte kimondhatatlan távolság nem rettent vissza néhány izraeli vállalkozó „ingatlanügynököt” attól, hogy máris területeket, földet, vagy, ha úgy tetszik, „keplert” áruljanak az 1400 fényévnyi távolságra levő bolygón.

Egy izraeli ingatlanforgalmazó cég honlapján máris javában árulják a „birtokokat” a Kepler-452b nevű bolygón. Egy Ráz Ohájon nevű fiatal (bárdolatlan beszédmodoráról és nevéről ítélve marokkói gyökerű – J. K.) zsidó nő, a cégvezető a Válláh!Hádásot TV-nek elmondta, hogy mivel még nem olyan nagy a kereslet – hiszen csak most kezdték el az árusítást –, egyelőre jutányos áron juthatnak hozzá az érdeklődők a most felfedezett bolygón az ingatlanokhoz: mindössze 59 amerikai dollárba kerül négy dunámnyi terület. (1 dunám = 1000 négyzeméter) Egyelőre még az ingatlan pontos helyét is megválaszthatják a vásárlók, ami azt is jelenti, hogy elkerülhető az olyan kellemetlen helyzet, mint például az, hogy éppen egy szíriai lenne a telekszomszédunk.

Az „ingatlanközvetítő cég” vezetője a Válláh!Hádásot hírportál tévéjében azt is elmondta, hogy a megvásárolt Kepler-beli területről természetesen kiállítják a vevőnek az ingatlan pontos helyét és nagyságát feltüntető tulajdonosi igazolást, úgy is mondhatnánk, hogy tulajdonosi lapot is vezetnek a cégnél. A cégvezető kérdésre válaszolva hivatkozik az ENSZ Közgyűlése által 1967 januárjában elfogadott, valamilyen világűrre vonatkozó egyezményre, amelynek értelmében országok nem, ám magánszemélyek szerezhetnek tulajdonjogot a Földön kívüli égitesteken levő ingatlanokra… Eddig a világ 32 országából több mint 500 személy vásárolt ingatlant az izraeli cégtől. A Kepler-452b bolygón folyó ingatlanvásárlási lehetőségről, a vételárakról, jogi vonatkozásokról részletes tájékoztatást az izraeli cég honlapja kínál.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »