Izrael ismét a dzsihadisták ellen küzdő szíriai kormányerőket támadta a Golán-fennsíkon

Tegnap este az izraeli légierő pilóta nélküli repülői a Szíriai Arab Hadsereg állásait támadták a Golán-fennsík szíriai oldalán. A dzsihadistákat megtámogató izraeli támadást az váltotta ki, hogy Bassár el-Ászád elnök katonái lőtték a Levante Meghódításának Frontja nevű terrorszervezet által közvetlenül a határkerítés közelében kiépített sáncát, s az egyik tüzérségi akna áttévedt „izraeli” területre. Az izraeli katonai szóvivő a szíriai kormánycsapatokra mért légitámadást követően kijelentette: Izrael a jövőben sem tűri el, hogy megsértsék a területi integritását – írja az El-Mászdár és a Válláh!Hádásot hírportál.

Az izraeli hadsereg hétfőn este két légitámadást is intézett Bassár el-Ászád szíriai kormánycsapatainak állásai ellen, miután előtte az Izrael által bekebelezett Golán-fennsíkon felhúzott „határ”kerítés közelében Szíria irányából kilőtt tüzérségi aknagránát robbant. Az egyértelműen eltévedt, nyílt terepen landolt, semmiféle kárt nem okozott gránátot a Szíriai Arab Hadsereg nem Izraelre irányozta, hanem a határvidéken garázdálkodó és a zsidók támogatását élvező dzsihadistákra. Izraelt mindez azonban, amiképpen a múltban, ezúttal sem érdekelte, mert az izraeli légierő pilóta nélküli robotrepülőgépei azonnal támadást intéztek a Golán-fennsíkon a Levante Meghódításának Frontja (leánykori nevén: Nuszrá Front – J. K.) terroristáival harcoló szíriai kormánycsapatok állásai ellen.

A Kunejtrá kormányzóság területén levő Hán Árnábá település katonai szóvivője az El-Maszdar katonapolitikai hírportálnak elmondta: a Szíriai Arab Hadsereg, amiképpen a múltban, most sem Izrael ellen irányította a szóban forgó tüzérségi gránátot, hanem a határkerítés közvetlen közelében tevékenykedő Dzsabhát Fáteh es-Sám (Levante Meghódításának Frontja) dzsihadista szervezet által kiépített homoksáncot szerette volna megrongálni, ám kicsit túllőttek a célon. (A jelek szerint a dzsihadisták közelsége nem zavarja Izraelt – J. K.)

A már megszokott levantei hazudozásra (most sem tudni, hogy melyik oldal mondott igazat – J. K.) ezúttal is sor került. Az izraeli hadsereg szóvivője azt állította, hogy az izraeli légierő Bassár el-Ászád elnök erőinek eltévedt aknalövedékért felelős tüzérségi állást támadta. A fentebb már említett szíriai kormányzati katonai szóvivő pedig azt állítja, hogy az izraeliek a Golán-fennsíkon levő Bá’ászvárosban (Új-Kunejtrá) egy lakatlan épületet vettek célba, aminek következtében senki nem sérült meg, csak kevés anyagi kár keletkezett az épület infrastruktúrájában. Aki nem hiszi, járjon utána.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »