Izrael ellenes magyar dal?

Az egyik izraeli újságban Izrael-ellenességgel vádolják a magyar Eurovíziós dalt – Régebben Izrael többször is megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált, de az utóbbi években még az elődöntőn is ritkán jutott tovább az izraeli dal. Ezt az izraeli közvélemény egy része az Izrael-ellenes nemzetközi hangulattal magyarázza.

Néhány nappal ezelőtt Csemer Boglárka Boggie nyerte meg a televíziós versenyt, így a „Wars for Nothing” című dalával ő képviseli Magyarországot ebben az évben az Eurovízió dalfesztiválon. Az angol nyelvű számot, amely az erőszak és a háborúk ártatlan áldozatairól szól, az előadás közben, a háttérben, magyar nyelvű szövegek kísérik. A feliratok a járványokról, a környezet pusztításáról, az utóbbi évek háborúinak és terrorcselekményeinek áldozatairól emlékeznek meg.

Íme a dal – magyar feliratozással a szövege:

Hírdetés

A Jiszrael Hajom (Mai Izrael) napilap egyik szerzőjének feltűnt, hogy a következő szöveg is megjelenik a háttérben: „2014 Gáza: az áldozatoknak kétharmada civil, több mint 500 gyerek”. Az újságíró szerint, a produkció ezért ­– ki nem mondva – Izraelt teszi felelőssé. A szerző megjegyzi, hogy érdekes egybeesés folytán a magyar énekesnő beceneve (Bogi) egybecseng a jelenlegi izraeli hadügyminiszter, volt vezérkari főnök, Mose “Bogi” Jaalon becenevével.

Ami akár azt is jelentheti, hogy a magyar győztes titokban Izrael mellett foglal állást. Nehéz kiigazodni az összeesküvés elméletekben.

Az Eurovíziós dalverseny döntőit május 19 és 23 között rendezik meg Bécsben. Izraelt a 16 éves Nadav Guedj képviseli a “Golden Boy” (Aranyifjú) című dallal.

Amennyiben fontosnak tartod oldalunk létét, és módodban áll, megköszönöm, ha támogatod munkámat havonta egy liter tej árának megfelelő, vagy tetszőleges összeggel. Erre az alábbi oldalon van lehetőséged: http://emberiseg.hu/emberiseg/featured-articles-2/ Köszönettel!


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »