Izrael csapásokat mért gázai célpontokra

Az izraeli légierő csapások sorozatát hajtotta végre vasárnap este palesztin fegyveres szervezeteknek a Gázai övezet északi részén lévő állásai ellen, válaszul arra, hogy délután a palesztin övezetből kilőtt rakéták csapódtak be a közeli Szderót városában – közölték biztonsági források. A palesztin fél közlése szerint izraeli harckocsik már egy órával a délutáni rakétatámadást követően tűz alá vették a gázai övezeti Bét-Hanún település mezőgazdasági területeit. Szemtanúk elmondták, hogy a terület fölött később megjelent izraeli harci gépek és drónok 15 egymást követő csapást mértek az övezetet tíz éve irányítása alatt tartó, iszlamista Hamász mozgalom, valamint az Iszlám Dzsihád és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért fegyveres szárnyának állásaira és létesítményeire.

Az izraeli csapásokban négy ember sebesült meg – mondták el gázai egészségügyi források. Előzőleg ismeretlen palesztin fegyveresek négy rakétát lőttek ki a keskeny tengerparti enklávéból a gázai-izraeli határtól alig négy kilométerre fekvő Szderótra. A becsapódó rakéták egyike jelentős kárt tett két házban, sebesültje azonban nem volt a támadásnak.  A rakétatámadás elkövetőjeként utóbb egy magát szalafistának mondó, és az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet jelképeit használó fegyveres csoport jelentkezett.

A francia hírügynökség felidézi, hogy utoljára júliusban lőttek ki egy palesztin rakétát a Gázai övezetből, de hasonló, fényes nappal elkövetett rakétatámadás a legutóbbi, 2014-es gázai övezeti háború óta nem érte Szderót központját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »