Izrael 2018-tól "a történelem legnagyobb biztonsági segélyét" kapja Amerikától

Izrael 2018-tól "a történelem legnagyobb biztonsági segélyét" kapja Amerikától

Izrael a már aláírt, részleteiben azonban nem ismert keretszerződés értelmében 2018-tól kezdve tíz esztendőn keresztül „a történelem legnagyobb biztonsági segélyét” kapja Amerikától. Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és Mose Já’álon hadügyminiszter legutóbbi washingtoni látogatása során igyekezett a lehető legnagyobb összegű „biztonsági támogatást” kicsikarni, amely követelést néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államok szenátusának 83 tagja által Obama elnöknek írt levele is nyomatékosított. A hírek szerint Washington az izraeli hadsereg megerősítésére 2018-tól tíz éven keresztül a soron kívüli juttatásokon kívül évente 3,7 milliárd dollárt utal át a zsidó államnak, ám Izraelben évi 4–4,5 milliárd dollárt „követelnek” – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Izrael az idén „a történelem legnagyobb biztonsági segélyét” kapja Washingtontól. Magyarán, az amerikai adófizetők pénzéből a Fehér Ház biztosítja Izrael számára a környező államok további folyamatos terrorizálását, a megszállt, majd annektált szíriai Golán-fennsíkon és a megszállt ciszjordániai palesztin területeken kiépített, a nemzetközi jog szerint törvénytelen zsidó települések megtartásához szükséges katonai erőt. Az amerikai elhatározást megelőzte az Egyesült Államok szenátusa 83 tagjának (összesen 100 van belőlük – H. J.) Barack Obama elnöknek írt levele, amelyben kérték az izraeli hadsereg ütőképességét, a zsidó állam védelmi erejét biztosító, úgynevezett „biztonsági segély” minden eddiginél nagyobb mértékben történő megnövelését.

Pontos összegről egyelőre még nem szólnak a hírek, ám a fentebb említett héber nyelvű hírportál úgy tudja, hogy a legújabb izraeli-amerikai keretmegegyezés alapján „Jeruzsálem 4-4,5 milliárd dollár közötti összegben követel (sic!) biztonsági segélyt, miután 2018-ban hatályát veszti a jelenleg még érvényes korábbi megállapodás.” A lap szerint washingtoni kormánykörökben úgy tudják, hogy 2018-tól 3,7 milliárd dolláros „biztonsági segélyről” lehet szó. Ám a cionisták és szekértolóik befolyásolta Szenátus fentebb említett 83 tagja ezenkívül arra is „felszólítja” (sic!) a Fehér Házat, hogy a harcászati rakéták kutatása és fejlesztése terén is működjön együtt Izraellel. A zsidó állam a „biztonsági segélyről” tíz évre szóló, tehát 2018 és 2028 között érvényes végleges szerződést kíván aláírni Washingtonnal.

Izrael 2007 óta minden évben automatikusan 3,1 milliárd dollár „biztonsági segélyt” kap Washingtontól, ám ez az összeg nem tartalmazza az amerikaiak által különböző időszakokban a zsidó államnak juttatott jelentős kiegészítő összegeket, amelyekből az izraeli hadsereg „beszerezte”, például a légvédelmi rakétaütegeket, a kutatásra vagy az alagútjáratok bemérésére használt műszerek fejlesztésére, vagy a Gázai övezet ellen indított katonai hadjáratok folyamán bevetett izraeli fegyverek pótlására fordított összegeket. Izrael most az eddigi évi 3,1 milliárd dolláros „biztonsági segélyt” 2018-tól kezdve évi 4 – 4,5 milliárdra kívánja megemelni, természetesen az időnként juttatott rendkívüli, kiegészítő juttatásokon kívül.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »