Izland ünnepel: „Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról”

Izland ünnepel: „Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról”

Elképesztő sikerként élték meg az izlandi válogatott labdarúgói, hogy hétfő este 2-1-re legyőzték az angolokat a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Az Eb egész napos élő hírfolyama ITT

„Ez a valaha volt legnagyobb élmény mindannyiunk számára. Elképesztően nagy sikert értünk el” – mondta örömében az egyenlítő gólt szerző Ragnar Sigurdsson. „Az angolok azt gondolták, hogy ez sétagalopp lesz számukra, mi viszont bíztunk a képességeinkben. Azt gondolom, pánikba estek. Nem lehetett könnyű nekik, hogy gólokat kaptak Izlandtól.”

Az FK Krasznodar játékosát megkérdezték, hogy alaposan megünneplik-e a továbbjutást, mire ő sokat sejtetően csak ennyit válaszolt: „Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról.”

Pedig esélytelenek voltak

Az izlandiak szövetségi kapitányi párosának svéd tagja, a kontinenstorna után távozó Lars Lagerbäck számára fantasztikus érzés, hogy bár esélytelen csapatként érkeztek, mégis eljutottak a negyeddöntőig. „Rendkívül szervezettek voltunk, ráadásul a második gól után a támadójátékunk még jobbá vált” – mondta Lagerbäck, aki edzőként továbbra is veretlen az angol válogatott ellen.

Kollégája, Heimir Hallgrimsson úgy látja, csapatuk teljesítménye lassan javul a torna folyamán. „Ez volt az eddigi legjobb játék a részünkről, de még mindig nem mutattuk meg, mit tudunk valójában. Remélhetőleg a legjobb teljesítményünk még csak ezután jön” – mondta Hallgrimsson.
All Goals – England 1-2 Iceland – 27-06-2016 by endrit-preniqi

 

Hasonlóan fogalmazott Ragnar Sigurdsson is, aki az angolhoz hasonló francia válogatottra számít a vasárnapi, párizsi negyeddöntőben. „A franciák nem a legjobb játékukat nyújtották eddig, és mi sem. Jobban akarunk irányítani, és technikásabban szeretnénk játszani, mint eddig.”

Ők a ’92-es dánok és a 2004-es görögök

A szurkolók közül sokan már Dánia 1992-es, illetve Görögország 2004-es Európa-bajnoki címét emlegetik az izlandi bravúr láttán. „Most, hogy a játékosok sikerrel vették ezt a párharcot, a következő akadályokat már kisebbnek látják, mert némileg megváltozott a mentalitásuk” – vélekedett Hallgrimsson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »