Izland Magyarország megsemmisítésére készül

Izland Magyarország megsemmisítésére készül

Az izlandiak a saját győzelmükben bíznak, a német sajtó Bernd Storckot dicséri. Nemzetközi lapszemle.

Izland arra készül, hogy szétcsapja és megsemmisítse Magyarországot a foci-Eb-n, írja a Reykjavik Grapevine. Az angol nyelvű izlandi lap szarkasztikus hangvételű cikkében úgy fogalmaz: Izland heroikus 11-e hősies, 1–1-es győzelmet aratott a csapkodó, melodrámázó, félvilági alakokra emlékeztető Christiano Ronaldo Portugáliájával szemben. Ezzel hisztériába hajtotta a híres primadonnát a világ összes médiumának szeme láttára. Most pedig Magyarországot kell legyőznie ahhoz, hogy továbbhaladjon az elkerülhetetlen dicsőséghez vezető ösvényen. A szerző ezután különböző ötleteket ad a magyar csapat legyőzésére. Felteszi például a kérdést, hogy mit szólna az UEFA ahhoz, ha ráeresztenék a magyar védelemre a skandináv mitológia rettenetes farkasát, Fenrirt, valamint sárga vagy piros lap járna-e azért, ha villámcsapással sújtanák a magyar kapust. A magyar emberek szerte az országban olyan lázas álmokból ébrednek majd fel, amelyekben egy üvöltő sereg patái tapossák őket halálra – írja az izlandi alternatív lap.

Jó találkozni júniusban Magyarországgal. Ezzel a címmel harangozza be a ma esti Magyarország–Izland Eb-mérkőzést az izlandi Morgunbladid, amely vezető hírben foglalkozik a találkozóval. A napilap online kiadása emlékeztet arra, hogy eddig háromszor győzte le az izlandi válogatott a magyar nemzeti tizenegyet története során, és mindhárom találkozót júniusban játszották. 1992-ben és 1995-ben 2–1-re, 1993-ban pedig 2–0-ra győzött a szigetország csapata, és mindössze egyszer, 2005-ben szenvedett vereséget ebben a hónapban. A magyaroknak inkább ősszel megy jobban a játék Izland ellen, emlékeztet a lap. A hét magyar győzelem közül négy szeptemberben született.

Németországban készült Magyarország eksztázisa, írja beharangozójában a német közszolgálati televízió. Az ARD szerint az egykor büszke, de évtizedeken át megalázott focinemzetnél ismét az életöröm jelei mutatkoznak. Emlékeztetnek arra, hogy a magyar csapatban nagyon sok német tudás van, hiszen az edző és segítője is német. A szerző megjegyzi azt is, hogy azok a Németországban játszó magyar játékosok, akik Ausztria ellen diadalmaskodtak, nem a Bundesliga ünnepelt sztárjai, hanem inkább bukott egzisztenciák. Míg azonban Németországban alig rúgnak labdába, a foci-Eb színpadán hatalmas teljesítménnyel rukkoltak elő. Szalai Ádám, Stieber Zoltán és Kleinheisler László feltámadása és csodálatos átváltozása azt mutatja, hogy mekkora szerepe van a sportban a pszichének. Az ARD szerint a német edződuó volt az, amely visszaadta a három játékos hitét saját magában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »