Izgul az MPP

Este kilenc óra után pár perccel még arról beszéltek az MPP sepsiszentgyörgyi székházában összesereglett jelöl­tek, vezetők, hogy vajon Marosvásárhelyen miként áll a verseny, van-e esélye a magyar polgármesterjelöltnek, később azonban már saját eredményeikért kellett izgulniuk.

Kulcsár-Terza József megyei elnök gyors értékelésében kiemelte: a polgáriaknak négy polgármesterük lesz a továbbiakban, hiszen – az RMDSZ támogatásával is – az MPP színeiben induló Fejér Levente győzött Zabolán, Szotyori Angéla Málnáson és Cseh József Gelencén. Továbbá a függetlenként induló, de az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt által támogatott Sütő Levente Lehel is befutó Vargyason, és Kulcsár-Terza József szerint korábban megígérte, ha nyer, belép az MPP-be.

A polgármesterek szintjén tehát hozták, amit kellett – értékelt a megyei elnök –, az eredményeken ugyanakkor az látszik, hogy azokban a városokban, ahol konfliktus, széthúzás volt a helyi szervezetben, az emberek elfordultak tőlük – utalt Barótra és Sepsiszentgyörgyre. A háromszéki elnök úgy értékelte, az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is nagyjából egy szinten áll, hiszen bár Ba­róton és Sepsiszentgyörgyön gyengébben szerepeltek, Kovásznán jobb teljesítményt értek el, és Kézdivásárhelyen is bejutnak a helyi önkormányzatba.

Farcádi Botond
Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »