Izgalmas hangfelvétel: képviselők kerülhettek volna börtönbe, ha oszlik a roma önkormányzat

Farkas Flórián még február végén, egy nappal Balogh János elnökké választása előtt Szolnokon, egy zártkörű lungo dromos frakcióülésen arról beszélt, hogy az Országos Roma Önkormányzat több képviselője 18-20 millió forintokat vett fel a szervezettől, és emiatt már börtönbe is kerülhettek volna, ha pár képviselőtársuk nem teszik azt, amit ő kért tőlük – írja a Romnet.hu, a lap birtokába került hangfelvételre hivatkozva.

 

Farkas Flórián, aki egyben Orbán Viktor miniszterelnöki romabiztosa, illetve a Fidesz országgyűlési képviselője nem beszélt mellé, szószerint kimondta:

Már nem tudom kik, hányan lennének börtönben, mert még mindig nem tudom a végét, hogy kik vettek fel pénzeket, 18 meg 20 millió forintokat.”

Hozzátette: nem csak ő nem tudja, hogy kik vettek fel pénzeket, hanem azok sem tudják, akik aláírtak jelenéti ívet, hogy hogyan kötötték meg és kivel. Emlékeztet arra, hogy ő mindig kérte, hogy erre vigyázzanak már „Kolompár idejében is”. „Azért is nem akartam eddig ezt kihozni, amíg szép csendben ezt meg nem lépjük…” – mondta Farkas Flórián. A romaügyi miniszterelnöki biztos, aki a Lungo Drom elnöke is, így folytatja:

„ha ez a pár ember nem jön oda, és nem menti meg az ügyet, és nem tart ki mellettünk, vagy mondok mást, talán most beszélhetünk róla, ha nem tartják be azt, amit kértem tőlük, hogy nem mehetnek át. És ha a D. Misi nem csinálja ugyanazon a nap, vasárnap délelőtt azt, amit kértem tőle, akkor megint buktatok volna.”

A Romnet.hu megjegyzi, hogy Farkas Flórián itt a 2016. február 14-én, az ORÖ Dohány utcai székházába összehívott, de határozatképtelenség miatt elmaradt közgyűlésre utalt. Ezen a testületi ülésen javasolta volna Hegedüs István az ORÖ feloszlatását, de a képviselők, akik bár a Lungo Drom Bezerédi utcai székházában tartózkodtak, nem jelentek meg a testületi ülésen, arra csak Berényi László és Dancs Mihály ment el, de a jelenléti ívet nem írták alá.

A feloszlatási kísérlet bojkottja után két nappal Hegedüs lemondott.

A RomNet több forrásból is úgy értesült, az ORÖ 47 képviselője közül legalább hat ember ellen zajlik különböző szakban eljárás; van, akik ellen a rendőrség és az adóhatóság nyomoz, míg vannak olyanok, akiknek ügye már bírósági szakaszban van, és bírósági ítélet is született.
 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »