Ízelítőt kapunk a nyárból a jövő hét végén

Péntekre akár 25 fokig is felmelegszik a levegő.

Keleten, északkeleten nagy területen erősen felhős vagy borult marad az ég, másutt estére csökken a felhőzet. A kialakuló záporokhoz helyenként dörgés, villámlás, megerősödő szél, valamint jégdara társulhat.

A Dunától keletre elszórtan, másutt néhol alakulhat ki záporeső, késő délután és az éjszaka első felében a Tiszántúlon jégdara, illetve zivatar is előfordulhat.

Hajnalra a derült tájakon ködfoltok képződnek. Vasárnap gomolyfelhők zavarják a napsütést. Az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén lesz erőteljesebb a felhőképződés, és errefelé alakulhat ki helyenként záporeső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 12 és 16, keleten 9 és 12 fok között valószínű, a napsütéses helyeken 20 fok is lehet.

Az északkeleten, keleten kialakuló záporokhoz helyenként dörgés, villámlás, megerősödő szél, valamint jégdara társulhat. Vasárnap hajnalban foltokban sűrű köd képződhet, de reggeltől gyorsan javulnak a látási viszonyok.

A hét elején határozott melegedés jellemzi a Kárpát-medence időjárását. A hűvös frontszendszer keleti irányban elhagyja a térséget, csökken a felhőzet. Kisüt a nap, több órás napsütésre lehet számítani.  A déli szél 14-16 fokos levegőt hoz a Dunántúl felé.

A jövő héten a napsütésé lesz a főszerep, szerdán és csütörtökön már-már nyárias hőmérsékletű levegő érkezik, csütörtökön 24, pénteken 25 fokot is mérhetünk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »