Ivóvíz nélkül maradhatnak Marosvásárhelyen

Ivóvíz nélkül maradhatnak Marosvásárhelyen

Szerdától ivóvíz nélkül maradhatnak a marosvásárhelyi tömbházlakók a Kornisán, a Kövesdombon, Megygyesfalván és az Ady negyedben, miután az ott élők immár három hónapja nem fizettek az Aquaserv vízszolgáltatónak – az általuk felhalmozott tartozás értéke eléri a 70 ezer lejt.

szennyviz ivoviz2 AB-2_b

A szolgáltató közleményben hívja fel a figyelmet arra, a törvény lehetővé teszi, hogy ehhez az extrém – a rosszul és jól fizetőket egyaránt érintő – intézkedéshez folyamodjon a kintlévőségek behajtása érdekében.

A kilátásba helyezett megszorító intézkedésről értesítették a társulások vezetőségét, és kifüggesztették azt  az érintett tömbházak bejáratához is. Mint Nicu Tomuleţiu, az Aquaserv sajtószóvivője elmondta, amennyiben a felszólított társulások vezetői hétfőn és kedden törlesztenek, vagy vállalják, hogy egy közösen készített felosztás szerint kifizetik a tartozást, szerda reggel nem zárják el a vizet. Ellenkező esetben viszont igen.

Éppen ezért máris arra kérik a lakókat, hogy tartalékoljanak megfelelő vízmennyiséget a háztartás szükségleteire, illetve hogy a hasonló kellemetlen helyzet elkerülése érdekében rendszeresen törlesszék az elhasznált víz ellenértékét.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »