IV. Barbár Kupa – összefoglaló és képekben a betyáros teljesítmények

Igazán felejthetetlen, családias hangulatú versenyt tekinthettek meg mindazok, akik kilátogattak államalapításunk ünnepén a Hódmezővásárhely mellett található kisközségre, Mártélyra. Itt rendezték meg ugyanis a 4. Barbár kupa elnevezésű páros erősember versenyt, amire az ország minden tájáról, még Felvidékről is érkeztek versenyzők, köztük számos kamionhúzó bajnok, erőemelő  Európa- és világbajnok valamint fekvenyomó bajnokok. Az eseményen a Betyársereg harcosai is megmérettették magukat, köztük volt többszörös erőemelő bajnokunk Bartalos Tamás is. Képek és beszámoló az eseményről.

Az esemény szervezője, Nagy Zsolt „Joe” az előző hétvégi versenyen szerzett részleges izomszalag szakadása miatt ezen a megmérettetésen nem tudott részt venni, így a versenybírói feladatokat ő látta el.  Húsz jelentkező, tíz csapatban küzdött meg egymással , a következő versenyszámokban:

330 kilós szánkó elhúzása 15 méterre350 és 576 kilós gumik forgatása277 kilós lengősúly és koffercipelés200 kilós páros rönknyomás135 kilós golyópakolássziklaemelés

Bartalos Tamás

A verseny szünetében a Zanshin Ju Jitsu Dojo tagjai látványos töréstechnikákat és közelharc bemutatót tartottak.

A tavalyi győztes páros Bartalos Tamás, Gubicza Pál idén egy pont különbséggel a második helyre csúsztak. Eredményhirdetés után mind a versenyzőket, mind a közönséget vendégül látták csülkös babra és sertéspörköltre.

Az erőpróba szellemiségéhez csak annyit tudnék hozzátenni, mindamellett, hogy iszonyatos küzdőszellem, kitartás dolgozott a küzdőtársak között, érezhető volt, hogy legalább annyira fontos volt mindenkinek a rivális versenyző biztatása, buzdítása,a maximális erőkifejtés elérésére!

Alább a IV. Barbár Kupa képekben:

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »