Itt tart az elszámoltatás: Budaházynak azért kell milliókat fizetnie, mert meg akarta védeni magát

Budaházy György, bár nemrég kiengedték a Fidesz börtönéből, továbbra sem tekinthet pozitívan a jövőbe. Jogerősen 2 millió forint megfizetésére kötelezték, amiért perre ment a róla hazugságokat állító médiumokkal szemben. A behajtás bármikor elkezdődhet, ami az ő helyzetében egy újabb komoly csapással érhet fel.

A büntetőeljárás során első fokon elítélt Budaházy György polgári bíróságokon is küzdött az igazáért, ám az igazságszolgáltatás itt sem állt az ő oldalára.

Beperelte ugyanis a rendőrségi besúgó Benkő György által elmondottakat leíró sajtótermékeket.

„A műsorokban, cikkekben rendre tényszerűen állították, hogy terroristák vagyunk, hogy mi követtük el azokat a cselekményeket, amiket a Magyarok Nyilaihoz kötnek, miközben ezt még bíróság nemhogy jogerősen nem mondta ki, de akkor még csak nyomozás folyt, és még mi sem ismertük, hogy egyáltalán mi alapján vagyunk meggyanúsítva és börtönbe csukva”

írta Budaházy.

Olyan vádakat is hangoztatott, mint hogy meg akarták ölni Lendvay Ildikót, Gyurcsány Ferencet, Horváth Ágnest, Molnár Lajost, Bajnai Gordont vagy éppen Lapid Lajost, sőt, hogy a választások után várhatóan hatalomra kerülő Fidesz vezető politikusai ellen is „folytatták volna a támadásokat”.

Ezért mondott le a Budaházy Györgyöt 13 évre elítélő bírónő

Hírdetés

A Pesti Srácok szerint a lemondás hátterében az áll, hogy Kenézt megviselték az ítélet miatt kapott bírálatok. A portál érdelődésére a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályán azt közölték, Kenéz 2017. január 31-én írásban, indoklás nélkül nyújtotta be lemondását, de lemondási ideje miatt szolgálati jogviszonya április 30-ig fennáll.

Mikor 2011-ben kiszabadult, megpróbált jogi úton elégtételt szerezni a meghurcoltatására, hiszen az ő esetében az ártatlanság vélelme nem volt biztosítva.

Eredménytelenül!

„Még olyan is előfordult, hogy ugyanaz a bíró, aki az RTL-es per első fokán ellenünk ítélkezett, a TV2-es per másodfokú tanácsában ülve kaszálta el azt a keresetünket is. Még azt a – Népszavában megjelenő – legabszurdabb Benkő nyilatkozatot is jogszerűnek kiáltották ki, miszerint én azt se bántam volna, ha egy politikus elleni merénylet során meghal annak a gyermeke, mert ez elég jó reklám”.

S mivel elvesztette ezeket a pereket, most neki kell megfizetni a költségeket.

„Több mint kétmillió forintnyi perköltséget varrtak ezen ügyek kapcsán jogerősen a nyakamba, amit már el is kezdhetnek emiatt behajtani rajtam bármikor, és amit fogalmam sincs, miből fizethetnék ki, miközben a büntetőügyben évek óta folyó meghurcolásommal már szinte teljesen szétzilálták az életemet, megélhetésemet”.

Exkluzív interjú Budaházy Györggyel

Otthonában adott interjút az N1TV-nek Budaházy György, akit házi őrizetbe helyezett a bíróság. A Hunnia-ügy első rendű vádlottját azon a napon engedték ki az előzetes letartóztatásból, amikor a 2006-os rendőri vezetőket elítélték.

Utolsó reménye, hogy dr. Gaudi-Nagy Tamással felülvizsgálatért a Kúriához fordultak, hátha van egy olyan bírói tanács, „aki képes elfogulatlanul, az érveinkre legalább reagálva ítélkezni”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »