Itt az új Tesla Model 3, amit akár Magyarországon is gyárthatnának

Igazság szerint hozott ajándékot meg nem is, az első impulzusok alapján egy valóban formás, sok földi jóval felszerelt autót láthattunk, amelynek a legfontosabb paraméterei hajszálnyival ugyan, de rendre meghaladták a korábbi ígéreteket. Az induló ár már szélesebb tömegeket késztethet arra, hogy ne csak álmodjanak az elektromos autózásról és ezt a belső felindulást még tovább erősíti a gyártó azzal az ígéretével, hogy rohamléptekben fogja fejleszteni töltőhálózatát. Ezek együttesen elegek lehetnek ahhoz, hogy a Tesla valóban felpörgesse az eladásait és életben tartsa a befektetők növekedési sztoriba vetett hitét. Ahhoz viszont az új modell gyanúsan kevés lesz, hogy felrázza az iparágat és méginkább felgyorsítsa az átmeneti időszakot a világban.

Mit tud a Model 3?

Az induló modell ára a korábbi ígéreteknek megfelelően 35 ezer dollár lesz kedvezmények nélkül, de ez az összeg gyorsan felpöröghet a megrendelésre kerülő extrák függvényében.

A Model 3 egy feltöltéssel 215 mérföldet, közel 350 kilométert tud majd megtenni, de Musk ígérete szerint ezt az értéket igyekeznek majd növelni. A 215 mérföld egyébként 15 mérfölddel több, mint amiről korábban hallani lehetett és nagyobb, mint a hamarosan piacra kerülő Bolt beharangozott hatótávja.

Az alapmodellel 0-100-ra kevesebb, mint 6 másodperc alatt lehet majd felgyorsulni.

Az összes Model 3 el lesz látva az Autopilot funkcióval.

Az új modell is csatlakoztatható lesz a Tesla nagyteljesítményű töltőire, ami kifejezetten jó hír. Egyrészt így jelentősen lerövidül a töltési idő, másrészt a mostani bemutató során Elon Musk ígéretet tett arra, hogy 3600-ról 7200-ra bővítik a Superchargereik számát.

A biztonság miatt sem kell aggódni, Musk megígérte, hogy a korábbi modelljeikhez hasonlóan ez az autó is ötcsillagos eredményt fog elérni a törésteszteken.

Sokan gondolták úgy, hogy a Tesla védjegyévé vált hatalmas belső érintőképernyőt az olcsósítás jegyében kihagyják majd. Szerencsére nem így történt, csupán egy kisebb, 15 colos belső érintőképernyővel szerelik majd az autót.

A jármű teljes teteje üvegből lesz, vagyis a Model 3 panorámatetőt kap.

A Model 3 gyártása a korábbi ígéretekkel összhangban 2017 végén kezdődik majd meg. A Tesla korábban jelezte, hogy a szállítás során azok, akik már rendelkeznek a cég valamelyik modelljével, prioritást élveznek. A szállítások először a nyugati parton kezdődnek meg az Egyesült Államokban, majd a keletin folytatódnak. Ezt követően jön Európa és az ázsiai régió, végül azok az országok, ahol baloldali közlekedés van. A szállítások során figyelembe veszik azt is természetesen, hogy ki adta le előbb a rendelését.

Beindult a marketing gépezet

A Tesla bejelentése szerint eddig összesen 115 ezer előrendelése érkezett a Model 3-ra. Ez nagyon magas számnak mondható, 2015 végéig ugyanis összesen 107 ezer Teslát adtak el globálisan. A nagy megrendelésszám ugyanakkor nem lehet véletlen, komoly marketingmunka előzte meg a Model 3 bemutatóját:

A menedzsment az elmúlt hónapokban folyamatosan szivárogtatott az autóról információkat.

A bemutató előtt egy-két nappal már arról cikkezett a világsajtó, hogy a Tesla-szalonok előtt konkrétan sátraznak az emberek annak érdekében, hogy mihamarabb megtehessék a foglalásukat.

A pszichológiai hatás miatt Musk Twitteren jelezte, hogy annyi a jelentkező, hogy az online foglalást egy órával hamarabb meg lehet kezdeni.

A Tesla.com-ra ellátogatók rögtön azon kapták magukat, hogy egy Tesla Model 3 megrendelőlapot tett az orra elé a vállalat.

A bemutató során is keményen saleselte az új modellt Musk, lazán elejtette, hogy 35 ezer dollárért ennél jobb autót nem kaphat jelenleg senki.

És abban is biztosak lehetünk, hogy a vállalat tovább üti a vasat, Musk ugyanis jelezte, hogy a közeljövőben megduplázzák a Tesla-szalonjaik számát a világban.

A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »