Itt a vége: nem lép fel többé az LGT

Presser Gábor vasárnap jelentett be, hogy az együttes nem koncertezik Somló Tamás nélkül, így többé nem lépnek fel együtt.

Presser Gábor, az LGT egyik alapítója vasárnap Facebook-posztban oszlatta el a kétségeket afelől, zenél-e még valaha közönség előtt az együttes. Somló Tamás halálát követően sokan reménykedtek benne, hogy a csonka LGT-t azért még fellép majd, de Presser most kiegyenesítette a kérdőjelet.

„Bármennyire is nehéz ezt kimondani, leírni, de mi hárman, Karácsony János, Presser Gábor és Solti János, az LGT tagjai azt szeretnénk tudatni azokkal, akiket érdekel, akik szerették a zenénket, dalainkat, hogy Somló Tamás halála után zenekarunk többé nem lép fel. Tomit nem lehet pótolni, és mi nem is gondolunk semmi ilyesmivel próbálkozni.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akiktől a hosszú évek alatt szeretetet, biztatást kaptunk, azoknak, akik segítették munkánkat, akik eljöttek a koncertjeinkre, akik hallgatták, tudták a dalainkat, akik gyűjtötték a felvételeinket.

Csodálatos volt nektek játszani.

Karácsony János Presser Gábor Solti János”

Somló Tamás július 19-én, rákbetegség következtében halt meg, 68 éves volt. Másnap rajongók, barátok százai búcsúztatták az LGT egykori legendás koncert helyszínén, a Tabán dombon, július 21-én a Kozma utcai izraelita temetőben helyezték végső nyugalomra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »