Itt a nyár – A politikailag korrekt állampolgár már a vízparton sincs biztonságban

Lehet, hogy Magyarországon csak kevesen értesültek róla, de az Egyesült Államokban egy újabb rasszista összeesküvést lepleztek le, ezúttal a Vöröskeresztnél. A lepel akkor hullott le a csúnya mesterkedésről, amikor egy Margaret Sawyer nevű hölgy, mit sem sejtve a rá leselkedő veszélyről, úgy gondolta, hogy a meleg nyári nap elől egy strandra menekül, amikor is olyasmire lett figyelmes, ami örök időkre beivódott az emlékezetébe.

A medence biztonságos használatát magyarázó képes poszterről van szó.

A poszter, amit a jelek szerint a Vöröskereszt készített, mégpedig minden bizonnyal azzal a céllal, hogy a sebezhető kisebbségi csoportokat megfossza emberi mivoltuktól, egy csapat gyereket ábrázol a medence körül. A gyerekek különböző, „menő” illetve „nem menő” kategóriákba sorolt tevékenységeket folytatnak a vidámnak tűnő, de az avatott szemek számára egyértelműen gonosz üzenetet tartalmazó képen. Margaret megtette, amit minden normális ember tett volna az ő helyében és gondosan megszámolta a képen látható gyerekeket, hiszen csak így bizonyosodhatott meg arról, hogy egyenlő számú fehér és színesbőrű gyerek látható a „menő” illetve „nem menő” tevékenységek közepette. Margaret ekkor döbbenten konstatálta, hogy legrosszabb sejtelmei beigazolódtak és a képen valóban több a „nem menő” elfoglaltságba merült színesbőrű gyerek, mint a fehér. Hogy 2016-ban ilyesmi megtörténhessen! Az ész megáll!

A képet magától értetődően megosztotta az Interneten, így az ügy megkapta a neki járó médiafigyelmet. Innentől kezdve mindenki tette a dolgát. A sértettek megsértődtek, a Vöröskereszt pedig hivatalos nyilatkozatban kért bocsánatot, megígérve, hogy azonnal felvesznek egy diverzitásszakértőt, aki ezentúl segít majd nekik a posztertervezésben.

A válságot sikerült megoldani, mi pedig hálás szívvel nyugtázhatnánk, hogy egy ilyen igazságtalanság végre napvilágra került, de valahogy mégsem teljes a kép.

Miért csak a faji érzéketlenséggel foglalkozik mindenki? Mi van a többi sértéssel? Hát nem látják, hogy a poszter nemcsak rasszista, de szexista, transz- és homofób és még kitudja milyen gonosz ideológiák terjesztője?

Először is a képre több fiút rajzoltak, mint lányt, amivel egyértelműen azt akarják sugallni, hogy a fiúk fizikailag aktívabbak a lányoknál.

A lány vízimentő alacsonyabb széken ül, egyértelműen azt az üzenetet közvetítve, hogy a fiúknak magasabb beosztás dukál.

A fürdőző kisfiúnak egyetlen apukája van, kettő vagy három helyett, kirekesztve a nem hagyományos családokat.

Nincs lift a medencében a fogyatékkal élők számára, azt jelezve, hogy a más képességű fürdőzőket nem látják szívesen a vízben.

Az összes gyerek vékony, egyértelműen üzenve a túlsúlyosaknak, hogy inkább maradjanak otthon.

A gyerekek a nemüknek megfelelő fürdőruhát viselnek, azt sugallva, hogy az ember neme egy bináris kategória.

A poszteren minden angolul van, egyértelműen azt üzenve ezzel, hogy az angolul nem beszélő gyerekek biztonsága nem fontos és inkább fulladjanak meg.

Az egyetlen tengeri állat a képen egy kék bálna. Sehol egy cápa, medúza vagy tengeri csikó, azt sugallva, hogy ezek az élőlények kevésbé barátságosak.

Ha már megsértődünk, kérem szépen, csináljuk tisztességesen és ne végezzünk félmunkát!

Matt Walsh bejegyzése alapján


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »