Itt a magyar olimpiai logó

Itt a magyar olimpiai logó

Friss. Fiatalos. Kreatív. Elájultunk a kapott eredménytől, de sötét titkokra is ráleltünk. Oknyomoztunk a logó körül, nem mintha nem lenne amúgy tök mindegy.

Elkészült a budapesti olimpiai pályázat logója, mivel eddig nem volt, ezzel komoly űrt tölt be az alkotás, amely “frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni – mint az elhangzott az átadón.

Nos, a frischebb, fiataloschabb, kleatívabb szavakat általában 60 fölötti öltönyös-pocakos politikuschok szeretik elmondani a kommunikációs osztály kreatívjai (nem) által eléjük biggyesztett papírlapról felolvasva, így talán nem meglepő, hogy a saját értelmezésünk szerint leginkább egy robbantott rajzra hajazó műalkotás valóban formabontóra sikerült. Öröm látni, hogy korunk grafikai csúcsa, a Windows Paint még mindig milyen profi, pontos alkotásokra képes, ha értő kezekbe kerül.

A minden elemében friss, fiatalos és persze kreatív alkotás a Gellért-hegyet, a Szabadság-szobrot és a Dunát tárja elénk. Bár a kép szélein pedig a fel nem használt grafikai elemek elsőre furcsának tűnnek, mégis így alkot tökéletes egészet a logó.

Másik értelmezés szerint viszont egy – nem írjuk le a nevüket – titkos csoport kerítette hatalmába a tervezőket, de mi átlátunk a szitán.

jk

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »