Itt a legújabb nagyszerű ötlet a svédektől: építsünk külön muzulmán városokat Európában a "menekülteknek"!

Itt a legújabb nagyszerű ötlet a svédektől: építsünk külön muzulmán városokat Európában a "menekülteknek"!

Svédország ismét fogad "menekülteket" Irak bizonyos vidékeiről, például Moszul környékéről. A kormányzati döntésre azután került sor, hogy a svéd migrációs hivatal arra jutott, Irak újra nem minősül biztonságos országnak. A svéd döntést hamarosan követte a finn reakció, hiszen a skandináv államok egymást követik menekültügyi kérdésekben – mondta Cser Attila, az M1 finnországi tudósítója.

A finnek januártól vizsgálhatják át az irakiak menedékjogi kérelmeit. Azt is bejelentették, hogy aki az átminősített területekről érkezett, és elutasították, újra a hatóságokhoz fordulhat, és valószínűleg jóváhagyják a menedékkérelmét. 2015-től mintegy húszezer iraki migráns érkezett Finnországba, és nagyjából ugyanennyi Svédországba is. Valószínű tehát, hogy a korábbi tervekkel ellentétben irakiak egy nagyobb csoportját nem tudják majd hazaküldeni Skandináviából – tette hozzá a riporter.

A megváltozott helyzetet a svéd kormány kétféleképpen próbálja orvosolni: hatékonyabbá akarják tenni az elutasított migránsok visszatoloncolását, az északi államból idén körülbelül nyolcvanezer embert terveznek elküldeni. De csak terveznek és szeretnének, ez ugyanis eddig nem sikerült, aminek oka egy tanulmány szerint, hogy a svéd hatóságok nem működnek együtt a szociális hivatallal. Az elutasított menedékkérők így továbbra is kapják az állami juttatásokat. A problémák közé tartozik, hogy a svéd rendőrségnek nincs elég hatásköre, ezért felhatalmaznák őket például a motozásra. Ez azért segítene a hatóságoknak, mert megtalálhatnák az érkezőknél az esetleg elrejtett, személyükről szóló dokumentumokat, amelyeket gyakran letagadnak.

A határ a csillagos ég

Ezen kívül Stefan Löfven svéd miniszterelnök stábja új, "menekültek" számára építendő városokról szóló tanulmányt készített. Az elképzelés oka, hogy a svéd települések nem terhelhetők tovább, ezért új, ötvenezer fős városokat húznának fel, ezekbe telepítenék a külföldről érkezetteket, a határ pedig a csillagos ég – mondják a tervezők.

A tanulmányban megfogalmazott elképzeléshez márciusig kell elkészíteni a tervezetet, amit aztán nyáron fogadhatnak el.

A tervezésért felelős szakemberek szerint "lehet" (nem lehet, hanem egészen biztos – a szerk.), hogy az új városokban a menedékkérők a saját törvényeiket követik majd. (Így az őslakosok legalább nem szenvednek annyira a bevándorlóbűnözéstől, valamint mérsékeltebben keverednek a vadakkal, ugyanakkor a homogén, és nyulakként szaporodó lakosokból álló muszlim városok újabb mérföldkövet jelentenek majd Európa iszlamizálásában. Az már csak hab a tortán, hogy a különböző hátterű kontinensfoglalók ezekben a városokban naponta újra fogják játszani a közel-keleti konfliktusokat, így importálva és "intézményesítve" a háborúikat Európában… – a szerk.)

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239103&hash=f83bfbb5fa31e14c&hd=1

(Kuruc.info – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »