Itt a legújabb hungarikum a Fidesz jóvoltából: kenyérszentelés és augusztus 20-i ünnepség Voldemorttal a Szent Korona mellett

A Jobbik az alábbi közleményt adta ki tegnap (18-án) délután, mi pedig kíváncsian vártuk, letiltja-e "Mr. 90%-ot" a pártja…

Mengyivel ünnepelné az államalapítást a borsodi Fidesz

A Voldemort-ügyként elhíresült korrupciós botrány újabb mérföldkőhöz érkezett: Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland fideszes képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés volt elnöke mentelmi jogának felfüggesztését, miután a vádak szerint a kormánypárti politikus egy szociális szövetkezeti hálózatot juttatott volna pályázati pénzhez 90 százalékos visszaosztási arányért és 10 millió forintért cserébe. A hírek szerint korábban a NAV nyomozói megfigyelték, amint Mengyi Roland kenőpénzt vett át, de feletteseik nem engedélyezték a rajtaütést.

A homályos múlttal rendelkező Mengyi 2010-ben robbant be Borsod politikai életébe, majd feltűnően gyorsan a Fidesz megyei erős embere lett. Mindezt környezetével is éreztette, hiszen először főispán uramnak, majd Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát. Ő az, aki idén az államalapítás tiszteletére rendezett megyei ünnepi közgyűlésen a köszöntőt mondók listáján szerepel.

A Jobbik szerint nem szennyezheti be felszólalásával a magyarság egyik legszentebb ünnepét az, akinek a neve az elmúlt évek egyik legsötétebb ügyének vált védjegyévé. Mengyi Rolandnak egyetlen hiteles mondanivalója lehet augusztus 20-án, ez pedig a közéletből való távozás bejelentése. Mivel erre eddigi pályafutása alapján kevés esélyt látunk, a Jobbik megyei frakciója felszólítja Török Dezső közgyűlési elnököt, ne engedje, hogy beszédet mondjon az, aki a Szent Istváni keresztény állam helyett az orbáni maffiaállamra emlékezteti az ünnepelni vágyókat.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Mint a bevezetőben említettük, vártunk másfél napot, a lista azonban nem változott. De ez még semmi. Mit láthatunk máris (ma, azaz augusztus 19-én) Mengyi Facebook-oldalán?

"A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésének idén Taktaszada adott otthont."

És ki szónokol a Szent Korona másolata mellett?

Na ki?

További lélekemelő felvételek:

De nem ez egyetlen esemény, ami a Facebook-oldalán szerepel, szóval nem valami "félreértésről", véletlenről van szó.

"Nagyon sokan gyűltünk össze Hernádnémetiben a kenyérszenteléssel egybekötött Szent István napi ünnepségen" – írja.

További képek, ha bírják még.

És hogy mindez miként, miért lehetséges?

Aki azt hiszi, hogy ez valami ünneprontó gyalázat, újabb fideszes cinizmus, a magyarság arcul köpése, annak eláruljuk, hogy nem az, ellenkezőleg.

Ez ajándék, új hungarikum pártunktól és kormányunktól az államalapítás évfordulójára! Csak nekünk!

Hiszen melyik nép mondhatja még el magáról, hogy magával Voldemorttal ülte meg nemzeti ünnepét?!

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Polt kezdeményezte Mengyi "90%" Roland mentelmi jogának felfüggesztését, de a bűntársak megmentik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »