Itt a közlemény és a fotó, ami a közszolgálati MTI-nél kiverte a biztosítékot

A 156 országban élet- és családvédelmi központokat működtető, amerikai központú Human Life International (HLI) elnöke, Shenan J. Boquet, továbbá Johannes Bucher, a szervezet osztrák igazgatója és Téglásy Imre, a HLI magyarországi képviselője találkozott az Országházban Sneider Tamással, az Országgyűlés alelnökével.

Mindkét fél kifejezte azon szándékát, hogy a jövőben szorosan együtt kívánnak működni a termékenység és az életvédelem területén.

A képen balról jobbra haladva: dr. Téglásy Imre, Sneider Tamás, Shenan J. Boquet és Johannes Bucher

Nem, nem tévedés. Ez a két mondat, ebben a szűk egyszerűségében nem fért bele a közszolgálati Magyar Távirati Iroda szerkesztőinek az elképzeléseibe.

Sneider Tamás érdeklődésünkre elmondta, hogy az MTI először azzal hárított, hogy

rossz minőségű a küldött fotó

Hírdetés

Aztán sikerült tisztázni, hogy a mellékelt kép a felbontása alapján akár óriásplakátra is megfelelő lenne, és amelyet úgy egyébként a MÚOSZ Nagydíjas Béli Balázs készített.

Ezt követően a közszolgálati Távirati Iroda azt kifogásolta, hogy nem a tulajdonuk a felvétel, a találkozóra pedig nem is kaptak meghívást.Miután ezeket a kifogásokat is sikerült eloszlatni (sorolva azokat az eseteket, mikor ez nem jelentett akadályt, a kép jogdíjainak átruházásáról pedig írásban nyilatkozik a felvétel készítője – a szerk.), durcás hangnemben közölték, hogy

I. A fotó beállított, családi fényképalbumba megfelelő lehet, de az MTI-nél nem;

II. Vona Gábor már szerepelt ma MTI-s híradásba, legyen elég ennyi…

III. Szerintük ez nem is hír;

Az első kettőtől – bár nehéz megállni – most elegánsan tekintsünk el, arról pedig, hogy mi hír és mi nem: a közszolgálati MTI szerint nem hírértékű, hogy 156 országban élet- és családvédelmi központokat működtető amerikai szervezet elnöke és a szervezet osztrák igazgatója Budapestre látogat, hogy tárgyalásokat folytasson az Országgyűlés alelnökével. Végül is szubjektív dolgok ezek, de talán annak hírértékét már a Magyar Távirati Iroda sem vitatja, hogy

majdnem kétszer annyi magyar halt meg januárban, mint amennyi született.

Az MTI elhallgattatása ellenére is reményteli, hogy vannak, akik ezzel egyrészt foglalkoznak, másrészt cselekvési terv kidolgozásán dolgoznak a demográfiai mutatók javítása és megfordítása érdekében.

Kovács Zoltán


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »