Itt a Galaxy Note 7 pályafutásának vége: a Samsung azt javasolja vásárlóinak, örökre kapcsolják ki a telefonjukat

Itt a Galaxy Note 7 pályafutásának vége: a Samsung azt javasolja vásárlóinak, örökre kapcsolják ki a telefonjukat

A Galaxy Note 7 okostelefonok eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel globális partnereit kedden a Samsung Electronics, egyúttal azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a továbbra is fennálló biztonsági kockázatok miatt kapcsolják le, és ne használják tovább ilyen típusú okostelefonjukat.

Az okostelefonok piacát magasan vezető dél-koreai gyártó mintegy tíz nappal azután adta ki újabb figyelmeztetését, hogy egy példátlan csereprogramot követően felújította a phablet kategóriájú új Note 7-esek forgalmazását.

Hétfőn azonban kénytelen volt felfüggeszteni az augusztus óta forgalmazott csúcskategóriás típus gyártását, miután a töltéskor túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A dél-koreai óriáscég keddi közleményében azt ajánlja vásárlóinak, hogy „akár eredeti, akár már csereként kapott Galaxy Note 7-esük van, áramtalanítsák, és ne használják tovább készüléküket, és használják ki a rendelkezésükre álló garanciális lehetőségeket”.

A Samsung azt is közölte, hogy szorosan együttműködik a fogyasztási cikkek biztonsága felett őrködő amerikai bizottsággal (U.S. CPSC) az új Note 7-esek okozta bejelentett tűzesetek kivizsgálásában.

Nem sokkal a keddi bejelentést követően a dél-koreai és az amerikai légiforgalmi hatóságok külön is figyelmezették a légi utasokat, hogy Galaxy Note 7-es okostelefonjaikat gondosan kapcsolják ki, és az esetleges tűzveszély kockázata miatt semmiképp se tegyék készüléküket a repülőgépre feladott poggyászba.

(MTI)

Korábban írtuk:

Sorra gyulladnak ki a Samsung által biztonságosnak mondott, már lecserélt Galaxy Note 7-ek

A kicserélt Samsung-telefonok is szépen égnek – repülőt kellett kiüríteni egy készülék miatt

A Samsung mosógépei is robbannak

Ezúttal egy Samsung Galaxy S7 edge "robbant fel"

Kisfiú kezében lobbant lángra a Samsung Note 7-es

Bombák a zsebben – ezért gyulladnak ki a telefonok

Felrobbanó akkumulátora miatt hívják vissza a Samsung zászlóshajóját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »