Itt a Fidesz központú világkép

Itt a Fidesz központú világkép

A NER olyan hanyag és finom eleganciával és nagyvonalúsággal tört be a történelem oktatásba, mint a megboldogult SZDSZ egy vidéki lakossági fórumra, így amikor olvasónk elküldte nekünk a nyolcadik osztályosoknak készült kísérleti történelem tankönyvéről készült print screen-t, rögtön tudtuk, itt egy habonyi értelemben vett aranymetszés készült, egy tökéletes műalkotás, aminél hívebben már semmi, de semmi nem tudja visszaadni azt, mit is gondol a Fidesz politikáról és az oktatásról.

Igen, a képen képen a 2014-es választások Fidesz kompatibilis végeredményét látjuk. Minek ide Kopernikus, vagy Galilei, ha van nekünk egy kormánypártunk, ami körül foroghatunk kedvünkre. Külön cuki, hogy itt még a KDNP is megkapja a magáét, s lassan narancssárga óriássá váló Fidesz-csillag körül ők csak a fehér törpék lehetnek, de azért jut rájuk elég hő, nem kell félni. Csak aztán nehogy szupernóva legyen a vége, nem lennénk akkor a közelben.

kl

Végül is nagy is, sárga is, és úgy világít, hogy ha valaki hosszan nézi, teljesen elvakítja.

Az pedig, hogy egy hanyag mozdulattal sikerült a nemzeti radikalizmust a szélsőjobb alá söpörni – ezzel egyszerre biztosítva a NER kompatibilitást, és a legszebb, leghaladóbb balliberális örökség továbbélését – bizonyítja a rendszer statikus korlátoltságát és kicsinyességét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »