Iszlamisták elvágták egy 86 éves pap torkát – Az ISIL éltették Franciaországban

Két fegyveres behatolt a franciaországi Rouvrayban található egyik templomba, ahol túszul ejtettek két apácát, egy papot és az épületben tartózkodó híveket. A támadókat lelőtték, miután elvágták a pap torkát. A Le Point információi szerint a támadók az Iszlám Állam arab nevét kiabálták (Daesh), amikor betörtek a templomba.

Magyar Menedék - Tepe

A késsel felszerelkezett fegyveresek legalább hat embert túszul ejtettek a franciaországi Rouvrayban található egyik templomában. A túszok között két apáca, a pap és néhány hívő is volt.

A hatóságokat állítólag egy a templomban imádkozó nő értesítette. A helyszínre a francia terrorelhárítás nagy erőkkel kivonult, a két támadót végül lelőtték.

Az RTL France információi szerint az incidensnek több sebesültje is van. Később kiderült, a támadók elvágták a pap torkát a túszdráma során.

A Le Point úgy tudja, egy hívő is meghalt a merénylet során. A támadók összesen 5 embert tartottak fogva, közülük az egyik túsz súlyosan megsebesült – tájékoztatott a belügyminisztériumi szóvivő.

A támadás hírére Francois Hollande államfő és Bernard Cazeneuve belügyminiszter is bejelentette, hogy a helyszínre látogat.

A Vatikán közleményben ítélte el a “barbár támadást”, azt írják, különösen gyalázatos a tett, mivel egy szent helyen történt.
Hamarosan frissül.
atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »