Ismét több ezer lengyel érkezik Magyarországra a március 15-ei ünnepre

Ismét több ezer lengyel érkezik Magyarországra a március 15-ei ünnepre

Március 15-én egy év kihagyás után immár negyedszerre jön Budapestre a jobboldali lengyel hetilap, a Gazeta Polska támogatói klubja, hogy szimpátiáját fejezze ki a Magyarországgal és az Orbán-kormánnyal. A Nagy Utazás Magyarországra elnevezésű háromnapos (március 14–16.) programot a lap támogatói klubja szervezi –  írja az Origo a Gazeta Polska felhívása alapján.

Ismét együtt ünnepelhetünk lengyel barátainkkal március 15-én / Fotó: arcív / PolgárPortál

A klub elnöke, Ryszard Kapuściński az Origónak azt mondta, 3-4000 résztvevőre számítanak, akiknek utaztatására különvonatot is bérelnek a lengyel vasúttársaságtól (PKP). A lengyelek látogatása tavaly Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti útja miatt elmaradt, a Gazeta Polska akkori közleménye szerint azért, mert nem akarták, hogy részvételüket oroszbarát megmozdulásnak állítsák be.

A klubelnök nem tud róla, hogy magyar politikus hivatalosan fogadná őket, de örülne neki. Elmondta, azért jönnek, mert a barátságukról akarják biztosítani a magyarokat, és el akarják mondani, hogy szerintük Orbán Viktor jól kezelte a menekültválságot.

A Gazeta Polska szívélyes viszonyt ápol a jelenlegi lengyel kormánypárttal, a Jog és Igazságossággal (PiS), Ryszard Kapuściński például a párt krakkói képviselőjelöltje volt az októberi parlamenti választáson.

Forrás: Origo

The post Ismét több ezer lengyel érkezik Magyarországra a március 15-ei ünnepre appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »