Ismét robbantottak Törökországban

Vasárnap késő este ismét autóba rejtett pokolgéppel követtek el merényletet a délkelet-törökországi Diyarbakir tartomány Dicle városában a csendőrség helyi parancsnoksága előtt – jelentette hétfőn az Ihlas török hírügynökség a török vezérkarra hivatkozva. A támadásban egy katona meghalt.

Az incidensben huszonhatan megsebesültek, köztük több civil, a biztonsági erők tagjainak hozzátartozói. A támadást a hírügynökségi jelentések szerint a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) követte el, a merénylethez mintegy két tonna robbanószert használtak fel.

Az erősítésként a közeli Hani városából a helyszínre vezényelt katonákra is tüzet nyitottak a PKK fegyveresei, az összecsapásban hárman megsebesültek. A környéken lakók arról számoltak be, hogy a robbanás erejét még kilométerekkel távolabb is érezni lehetett.

Az utóbbi időben megszaporodtak az autóba rejtett pokolgéppel elkövetett támadások Törökország délkeleti részén, ahol a PKK az önálló Kurdisztán létrehozásáért küzd immár több mint harminc éve.

Április közepén Haniban egy katonai támaszpont ellen követtek el merényletet. Március végén pedig Diyarbakir külvárosában egy rendőröket szállító kisbusz mellett robbant fel az autóba rejtett pokolgép.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »