Ismét rendőröket gyilkoltak Amerikában

Ismét rendőröket gyilkoltak Amerikában

MTI nyomán

Több rendőrre rálőttek a Louisiana szövetségi állambeli Baton Rouge-ban vasárnap reggel, hárman életüket vesztették – mondta a város polgármestere az NBC televíziónak nyilatkozva.  

Don Coppola helyi rendőrségi szóvivő a CBS amerikai kereskedelmi televízió riportereinek elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították.  Médiaértesülések szerint a három áldozat között ott van a városi seriff is. 
 
Az incidens során
 
hat rendőrre lőttek rá,
 
a túlélők is súlyos állapotban vannak. 
 
Egyelőre úgy tűnik, több elkövető is volt. Egyiküket lelőtték, egy másikuk pedig  a helyi média szerint elbarikádozta magát egy épületben. 
 
A rendőrökhöz egy gépfegyverrel sétáló férfiról érkezett bejelentés. Amikor az egyenruhások kiszálltak a helyszínre, lövöldözés tört ki. Szemtanúk szerint az elkövető feketébe öltözött, és eltakarta az arcát.
 
Egy héttel korábban hatalmas tüntetések zajlottak Baton Rouge-ban a rendőri túlkapásokkal szemben, miután az egyenruhások lelőttek egy 37 éves, ötgyerekes fekete férfit. A tiltakozások fő szervezője, a Black Lives Matter mozgalom elítélte a mai, rendőrök elleni támadást. Egyik vezetőjük, DeRay Mckesson azt nyilatkozta:
 

Ez a mozgalom azzal a felszólítással indult, hogy vessünk véget az erőszaknak. Ez a felszólítás ma is érvényes.  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »