Ismét pályán a „halálcsoport”

Ismét pályán a „halálcsoport”

Ma ismét pályára lépnek a halálcsoportnak kikiáltott E jelű négyes csapatai.

Este kilenckor a továbbjutásért futnak ki a nizzai stadion gyepére a címvédő spanyolok. Vicente del Bosque együttese az első fordulóbban a vártnál nehezebben, egy hajrágóllal gyűrte le a cseh válogatottat, egy törökök elleni siker pedig már biztos nyolcaddöntőt érne.

„Ha a törököknek elég is a döntetlen, nekünk biztosan nem. Mi győzni szeretnénk, és továbbjutni. Úgy gondolom, ellenfelünknek kiváló játékosai vannak, Arda Turan és Hakan Calhanoglu például. Nem hiszem, hogy ellenfelünk csak a védekezésre fog összpontosítani, szerintem labdabirtoklásban megpróbálja felvenni velünk a versenyt. Szóval óvatosnak kell lennünk, de győzni akarunk” – fogalmazott a spanyolok jobbhátvédje, Juanfran.

A spanyolok és a törökök eddig tizenháromszor találkoztak egymással, négy döntetlen mellett hatszor az ibériaiak, háromszor pedig a törökök nyertek. A horvátoktól elszenvedett vereséget követően Fatih Terim együttesének ma mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznie.

„Nincs rajtunk nyomás. Felkészültek vagyunk. Meg kell próbálnunk a saját játékunkat érvényesíteni és pontot szerezni. A legjobb csapatok fognak továbbjutni, és nekünk még megvan az esélyünk. Persze nagyon nehéz legyőzni Spanyolországot, de az esélyünk megvan. Két meccs vár még ránk ezzel együtt, ezeken pedig kiharcolhatjuk a továbbjutást” – fejtette ki Arda Turan, a török válogatott támadója.

A halálcsoportnak kikiáltott E jelű négyes másik mérkőzésén este hat órától a csehek a horvátokkal néznek szembe Saint-Étienne-ben. A csehek számára azért is fontos a meccs, mert ha megint kikapnak, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek az utolsó fordulóra.

A horvátok viszont egy újabb sikerrel szintén már ma bebiztosíthatják a nyolcaddöntős szereplésüket. Érdekesség, hogy a két válogatottnak ez lesz az első összecsapása.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »