Ismét összeverekedtek a képviselők

Ismét összeverekedtek a képviselők

Ismét egymásnak estek a török képviselők, ezúttal a hadsereg délkelet-törökországi viselkedése miatt verekedtek össze.

Szerencsétlen és szívszorító – így reagált Barack Obama arra, hogy a legfelsőbb bíróság elutasította az elnök azon tervét, hogy mintegy négymillió illegális bevándorlónak automatikusan tartózkodási és munkavállalási engedélyt adjanak. Az elnök szerint a döntés messzebbre viszi Amerikát attól az országtól, amilyennek szeretnénk. A Washington Post beszámolója szerint Barack Obama azt mondta: a bevándorlás alakította az amerikai jellemet és tette erősebbé az országot. Leszögezte, hogy a bevándorlási rendszer immár több mint két évtizede mindenki által elismerten működésképtelen, de a legfelső bíróság döntése szerinte nemcsak hogy nem orvosolta a problémát, hanem eltávolította az országot attól, amilyennek sokan szeretnék.

Függetlenül a brit népszavazás eredményétől elkerülhetetlenek lesznek a változások az Európai Unióban – jelentette ki Borut Pahor szlovén államfő, miután megbeszéléseket folytatott horvát kollégájával, Kolinda Grabar-Kitarovic-csal. Az Index.hr beszámolója szerint a szlovén államfő azt mondta: EU mai formájában nem tud a jövőben létezni. A szlovén államfő ugyanakkor kijelentette: függetlenül attól, hogyan fejlődik tovább az EU, Szlovéniának szilárdan az unióban kell maradnia. Kolinda Grabar-Kitarovic úgy vélte, hogy az EU-beli problémák ellenére Horvátország és Szlovénia továbbra is kiáll amellett, hogy ösztönözni kell a reformokat és a változásokat azokban a környező országokban, amelyek az unió tagállamaivá szeretnének válni.

Ismét verekedés tört ki a török parlamentben, amikor a kormányon lévő Igazság és Fejlődés Pártja, valamint a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja képviselői egymásnak estek a hadseregnél dolgozók helyzetéről rendelkező törvénymódosító javaslat vitája során – tudósít a Hürriyet című török napilap. Az újság azt írta, hogy a nézeteltéréshez a kurdok egyik képviselőjének a felszólalása vezetett. A képviselő a török hadsereg délkelet-törökországi viselkedését kritizálta, mire a kormánypárt frakcióvezetője erkölcstelennek nevezte. Erre több politikus felállt a helyéről és megindult a másik oldal széksorai felé, ezért a plenáris ülést felfüggesztették. A szünet után azonban egymásnak estek a képviselők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »