Ismét növekszik Merkel népszerűsége

Németországban ismét emelkedésnek indult Angela Merkel kancellár népszerűsége, egy új felmérés szerint a lakosság többsége elégedett a munkájával.

 

A németek elégedettek a németországi demokrácia működésével

 

Az ARD országos köztelevízió által ismertetett adatok szerint a kancellár munkájával elégedettek aránya az ötéves mélypontot jelentő szeptemberi 45 százalékról 54 százalékra emelkedett. A kancellárt a menekültüggyel kapcsolatban korábban élesen bíráló bajor miniszterelnök, Horst Seehofer népszerűsége viszont csökkent, a munkájával elégedettek aránya 44 százalékról 37 százalékra süllyedt.

 

A kutatás során azt is vizsgálták, hogy miként vélekednek a németek az ország demokratikus berendezkedésének működéséről. Az adatok szerint 58 százalék elégedett a németországi demokrácia működésével, 41 százalék pedig nem elégedett.

 

Fotó: hirado.hu

 

A tartományi választások nem igazán okoztak módosulást

 

A menekültválsággal kapcsolatban kimutatták, hogy a lakosság többsége, 56 százaléka attól tart, hogy a menekültek révén túlságosan megerősödik az iszlám befolyása Németországban.

 

A DeutschlandTrend adatai alapján a szeptemberben tartott két tartományi választás, Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Berlinben, nemigen módosította a pártok országos választói támogatottságát. Az Angela Merkel vezette jobbközép CDU és a bajor testvérpárt, a CSU szövetsége a szavazatok 33 százalékát szerezné meg, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás.

 

MTI

Nyitókép: politics.co.ke

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »