Ismét megszálló katonát késelő palesztint lőttek agyon

Az izraeli katonák agyonlőttek egy határőr katonát megkéselő palesztin merénylőt szombat reggel Hebronban – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Hebronban (Ciszjordániában, tehát megszállt területen), a zsidók és muzulmánok számára egyaránt szent helyként tisztelt Pátriarkák Sírja közelében, egy ellenőrző pontnál őrködő izraeli biztonsági egység tagjai gyanúsnak véltek egy palesztin fiatalt, és megpróbálták igazoltatni.

A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint a tizenhét éves hebroni palesztin fiú ekkor bemutatta személyi igazolványát, majd kést rántott, és fején könnyebben megsebesítette az egyik katonát, mire egy mellette álló másik izraeli fegyveres lelőtte.

A palesztin fiatal életét vesztette, a sebesült katonát könnyebb sérülésekkel egy jeruzsálemi kórházba szállították.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennapossá váltak az izraeliek elleni késeléses, gázolásos és lőfegyveres merényletek, valamint az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között. A hatodik hónapja tartó erőszakhullámban eddig huszonnyolc izraeli, valamint két amerikai turista vesztette életét, a másik oldalon pedig száznyolcvanhat palesztin halt meg. Izrael szerint a palesztinok túlnyomó többségét merényletek elkövetése vagy megkísérlése közben lőtték le, a többiek pedig a biztonsági erőkkel történt összecsapásokban haltak meg. Jeruzsálem szerint a palesztin vezetők és a média uszítása a felelős a támadásokért, a palesztinok szerint pedig a majdnem öt évtizedes megszállás miatt érzett elkeseredettség gerjeszti az erőszakhullámot.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »