Ismét kórházat bombáztak Jemenben az Egyesült Államok szövetségesei

Ismét kórházat bombáztak Jemenben az Egyesült Államok szövetségesei

MTI nyomán

Légicsapás érte az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi orvosi segélyszervezet egyik kórházát a polgárháború dúlta Jemenben, a húszi lázadók fellegvára, az északi Szaada város közelében – közölte hétfőn a segélyszervezet.
 

Jemeni biztonsági és egészségügyi források szerint a támadásban a kórház mintegy 20 alkalmazottja és betege vesztette életét vagy sebesült meg. Az MSF egyelőre nem közölt pontos adatokat az áldozatokról.

A pokol

Jemenben a síita huszi lázadók és Abed Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök erői küzdenek egymás ellen. Azonban az Egyesült Államok kedvenc arab diktatúrája, Szaúd-Arábia vezetésével nemzetközi koalíció alakult, amely a légi hadjáratával valósággal a poklot hozta el a közel-keleti ország lakossága számára.

A szemben álló erők az utóbbi hónapokban Kuvaitban tárgyaltak a konfliktus politikai rendezéséről, de érdemi eredményt nem értek el, az utóbbi napokban pedig fokozódtak a harci cselekmények.

(fotó: twitter)

Az Orvosok Határok Nélkül korábban arról számolt be, hogy egy Szaada tartománybeli Korán-iskola elleni szombati koalíciós légicsapás 10 halálos és 28 sebesült áldozatot követelt, mindannyian 15 évnél fiatalabb gyerekek voltak.

A légicsapás egybeesett azzal, hogy csaknem két év óta először összehívták a húszikat támogató jemeni parlamentet. Hádi törvénytelennek minősítette a lépést, és figyelmeztetett, hogy azokat a képviselőket, akik az ülésen részt vesznek, büntetőeljárás alá fogják vonni.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »