Ismét fura időjóslás az MTVA-n: „ne krokodilozzá’ meg”

Ismét fura időjóslás az MTVA-n: „ne krokodilozzá’ meg”

Egy felfújható krokodillal bökdöste kolléganőjét az MTVA időjósa, majd a háttérben kezdett dúdolgatva táncolni. Semmit nem tanulnak, semmit nem felejtenek.

Emlékeznek még Vida Péter időjós rapjére, amelyre lapunk munkatársai slammel válaszoltak? Úgy tűnik, az MTVA munkatársai nem adják fel, bár ezúttal költeményt nem szereztek, simán csak végigugrabugrálták a blokkot. Az említett rész a Balatoni nyár augusztus 17-ei adásában kapott helyet, ide kattintva tekinthetik meg 1.24:27-től.

Úgy tűnik tehát, hogy az MTVA-nál is érzékelik, az Időjárás-jelentés műfajába érdemes beleszorítani azt a kreativitást, amelyet a kormányzati kommunikációt kísérteties pontossággal követő hírfolyamban sajnos már nem tudnak megcsillantani a királyi tévé riporterei.

Nézzük, ezúttal miképpen sikerült megújítani a köztévének ezt a szolgáltatást.

Vida Péter „esőcseppet sem hagyományos időjárás-jelentést” ígér, majd miközben kolléganője, Rátonyi Kriszta kibont egy fekete esernyőt, ő egy felfújható krokodillal, napszemüvegben és kalapban borzolja a kedélyeket. „A mai nap úgy indult, hogy kezdetben legfőképpen záporokra és zivatarokra lehetett számítani, és szerintem ez így is marad most már” – halljuk a szakszerű időjóslást Rátonyitól, mire összevesznek kollégájával, „nem”, „de”, „nem, Kriszta”, érkeznek a szellemesebbnél szellemesebb riposztok. Vida rögvest éneklésbe és táncikálásba is kezd, „always look at the bright side of life” – dalolja, bár a Brian életéből még „look on”-ra emlékezhetünk, abszurdnak ez is abszurd, csak kicsit kínosabban. Rátonyi több komolyságot kér, bele is fog a várható időjárás kifejtésébe, mire Vida elkezdi őt bökdösni a krokodillal. „Te ne krokodilozzá’ meg engem, mer’ ez már tényleg ilyen zaklatásnak minősül, munkahelyi zaklatásnak” – halljuk Rátonyitól. Valami itt szakadhat el Vidában, mert ezután a háttérbe vonulva táncol, és dúdolgatja tovább az említett dalt.

„Tényleg én kérek elnézést” – mosolyog végül Rátonyi. Nyolcvanmilliárdot érő kérdésünk a mai napra: végül eljutott-e egyébként a nézőkig, milyen időre számíthatnak a nap folyamán?


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »