Ismét Erdélyben a Virtuózok

Ismét Erdélyben a Virtuózok

Székelyföld több városában ismét megszervezik a Virtuózok koncertsorozatát október végén, emellett Erdély fiatal tehetségei újra esélyt kapnak, hogy bekerülhessenek a komolyzenei tehetségkutató mezőnyébe.

virtuozok-vn-007_or_b

Az előválogatót október 29-én 10 órától tartják Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Gimnáziumban, a továbbjutók pedig a Virtuózok 2017-es versenyén vehetnek részt – áll az RMDSZ közleményében.

„Továbbra is örömmel támogatjuk gyermekeink tehetséggondozását, a művészi kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak fiataljaink kulturális érzékének fejlődéséhez, a Virtuózok pedig jövőt biztosíthat a tehetséges, szorgalmas diákoknak a zenészi pályán, hiszen elismert szakemberek előtt, nemzetközi szinten is bemutatkozhatnak” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke. Hozzátette: azt szeretné, ha az erdélyi magyar szülők nyugodt szívvel ösztönözhetnék gyermekeiket a művészi pályán való elindulásra. A szövetség a Communitas Alapítvánnyal közösen öt résztvevőt különdíjban részesít.

A Virtuózok székelyföldi turnéját másodjára szervezik meg. A Molnár Levente operaénekes, az ARTS’ART4U Alapítvány létrehozója által megálmodott koncertsorozat idén öt városba jut el: október 26-án Kézdivásárhely­re, a Vigadó nagytermébe,  október 27-én Székelyudvarhelyre, a Digitál 3 terembe, október 28-án a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központba, október 29-én Sepsiszentgyörgyre, a Tamási Áron Színházba, október 30-án pedig Csíkszeredába, a Szakszervezetek Művelődési Házába várják a komolyzene iránt érdeklődőket, mindegyik helyszínen 19 órától kezdődően. A koncerteken budapesti és erdélyi virtuózok egyaránt fellépnek a Csíki Kamarazenekar közreműködésével és Bolyky Zoltán vezényletével.

Az október 29-ei előválogató kiváló lehetőség arra, hogy a fiatal zenészek a nyilvánosság előtt is megmutathassák tudásukat, bekerülhessenek a Virtuózok tehetségkutató műsorba, és elnyerhessék az őket megillető figyelmet, emellett nagyszerű alkalom a bemutatkozásra olyan szakemberek előtt, akik jelentős szakmai segítséget nyújthatnak nekik. A Virtuózok mezőnyébe kerülés a kiválasztottak számára fellépési lehetőséget biztosíthat magyarországi és nemzetközi koncerthelyszíneken, nagy segítséget nyújtva ezzel a zenei pályán való elinduláshoz. Olyan, zeneiskolában tanuló fiatalok jelentkezését várják, akik úgy érzik, saját hangszerükön kimagasló teljesítményt nyújtanak, és ezt a versenyen is képesek megmutatni. A jelentkezési határidő október 26., éjfél. Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában, tavaly óta a Duna csatornán tekinthető meg.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »