Ismét az idős nőket lek*rvázó polgármester ellen tüntettek

Ismét az idős nőket lek*rvázó polgármester ellen tüntettek

Ismét az idős nőket szidalmazó szolnoki polgármester ellen tüntetett az MSZP és a Demokratikus Koalíció a város fő terén. Az ellenzéki pártok Szalay Ferenc távozását követelték. A fideszes politikus továbbra sem hajlandó lemondani posztjáról.

A Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció közös tüntetésen ismételten követelte az idős nőkre trágár megjegyzéseket tevő szolnoki polgármester, Szalay Ferenc lemondását. A szocialista párt nyilvánosságra hozott videója után, a kormánypárti városvezető, elismerte, hogy durva kifejezéseket használt, de azt nem az ülésen jelen lévő asszonyokra értette. A bal oldali pártok, egy újabb petíciót adtak át a polgármesternek, aki továbbra sem mondd le tisztségéről.

Parkoló építése ellen tiltakoztak azok az idős nők, akiket trágár kifejezéssel becsmérelt októberben a szolnoki polgármester a közgyűlésben. A helyi ellenzék sem ért egyet a tervezett beruházással, amely szerintük egy lakóövezet nyugalmát zavarná.

„Szakmai problémák is adódnak,hogy ott hol szeretnék egyáltalán megcsinálni. Mi mindenképpen ragaszkodni fogunk hozzá, hogy ez ne épüljön meg és nagyon fontos az, hogy készülünk is arra, hogy be fogjuk fásítani azt a területet, hogy ne parkoló legyen” – mondta Győrfi Mihály, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerületi elnöke.

A Demokratikus Koalíció szerint Szalay Ferenc méltatlanná vált a pozíciójára. „A Demokratikus Koalíció felszólítja Szalay Ferenc polgármestert, mondjon le polgármesteri tisztségéről, a két hete elhangzott mondatok miatt méltatlanná vált erre a tisztségre. Ne bújjon senki mögé, a szolnokiak nem kérnek belőle. Felháborító, hogy a szolnoki anyákat, édesanyákat nagymamákat ilyen szavakkal illette. Egy teendője van, csomagoljon és menjen” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja.

Az MSZP osztja a Gyurcsány-párt véleményét. „Bizakodó vagyok, hogy a polgármester lemond. Azt gondolom, hogy ilyen embereknek nincs helye a közéletben, és ha ezt nem teszi meg, akkor Orbán Viktor pártelnököt kérem, hogy tegyen már végre rendet, próbáljanak meg emberként, férfiként, tisztességes férfiként viselkedni a képviselők ebben az országban” – mondta Gurmai Zita, a párt országos elnökségi tagja.

Ha a városvezető nem mond le, és a közgyűlés nem állítja le a parkoló megépítését, az ellenzéki pártok további tüntetéseket szerveznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »