Ismét a palmürai amfiteátrumban rendezett mészárlást az Iszlám Állam

Ismét a palmürai amfiteátrumban rendezett mészárlást az Iszlám Állam

Újabb tömeges kivégzésről tett közzé videofelvételt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet – írja a BBC online kiadása. A felvételen 25 férfit lőnek agyon az ókori Palmüra városának amfiteátrumában (a város Damaszkusztól mintegy kétszáz kilométerre, északkeletre található). Az Iszlám Állam szerint a kivégzettek katonák voltak, akik Homsz városánál estek fogságba.

A videó rögzítésének ideje nem egyértelmű. Palmürát és környékét még május végén foglalta el az Iszlám Állam. A kivégzést a terrorszervezet fekete zászlaja előtt hajtották végre, az amfiteátrum nézőteréről több száz civil ruhás ember figyelte. A videón látszanak a kivégzés végrehajtói, többségükben fiatal férfiak, néhányan közülük szinte még gyerekek, a BBC szerint 13-14 évesek lehetnek.

Az amfiteátrumban az Iszlám Állam már korábban is végrehajtott kivégzést. A város elfoglalása után néhány nappal húsz embert lőttek agyon. A brit központú Syrian Observatory for Human Rights szerint a dzsihadisták kényszerítették a helyi lakosokat, hogy nézzék végig a kivégzést. A stratégiailag fontos helyen fekvő Palmüra elfoglalásával az Iszlám Állam egyébként szert tett egy katonai repülőtérre és egy hírhedt börtönre is.

Hírdetés

Szíriában a becslések szerint 230 ezer ember halt meg 2011 tavasza óta. Az Iszlám Állam tavaly kezdett el beavatkozni a szíriai polgárháborúba, és foglalt el nagy területeket az ország északkeleti részén.

(VS – BBC nyomán)

Az Európába tartók elpusztították az antik Palmüra jelképét – a Barbár Állam eddigi legjelentősebb szíriai rombolása

Ókori amfiteátrumban mészároltak a dzsihadisták

Több száz embert, köztük nőket és gyerekeket végzett ki az Iszlám Állam Palmürában


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »