Ismerje meg a munkahelyi lógás királyát

Ismerje meg a munkahelyi lógás királyát

Egy spanyol tisztviselő hat évig nem járt be a munkahelyére, de ez nem tűnt fel senkinek. Egészen addig, amíg jogosulttá nem vált jutalomra a cégnél töltött hosszú évekért.

27 ezer eurós pénzbüntetésre ítélték azt a spanyol közszolgát, aki „legalább hat évig” lógott a munkahelyéről, egy szennyvíztelepről. A 69 éves férfi, Joaquín García feladata az épület ellenőrzése lett volna.

Noha García a történtek óta már nyugdíjba ment, tagadja az ellene felhozott vádakat, ügyvédje szerint el is kellett bújnia az életét felforgató, rá kíváncsi médiamunkások elől.

Hírdetés

A férfi fizetése egyébként nem volt rossz, a cádizi szennyvízteleptől éves szinten bruttó 37 ezer eurót kapott, ami nettó 27 ezret jelent – pontosan ennyit kellene most visszafizetnie. García ugyanakkor levelet írt a polgármesterhez annak érdekében, hogy ne kelljen fizetnie, és vizsgálják felül a döntést.

Állítólag ugyanis bejárt munkahelyére, csak nem mindig a hivatalos munkaidejében. Barátai szerint García „jobb híján” került a szennyvízüzembe, csakhogy úgy látta: nincs mit csinálnia. Ideje nagy részét, úgy tűnik, filozófiai művek olvasgatásával töltötte.

A polgármester-helyettesnek csak akkor tűnt fel, hogy kollégája igen szabadosan kezeli munkaviszonyát, mikor García jutalomra lett jogosult húszéves munkaviszonya miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »