Iskolatársai zaklatása miatt akart öngyilkos lenni egy 14 éves lány

Kis híján a halálba hajszoltak osztálytársai egy 14 éves kislányt. Viktória elbujdosott, majd amikor biztos volt benne, hogy egyedül van, felvágta az ereit, előtte azonban gyógyszereket vett be.

Magyar Menedék - Badiny

Szerencsére időben megtalálták, most viszont attól retteg, hogy intézetbe kell majd mennie. Mindez azért, mert egy rossz diákhecc áldozata lett: osztálytársai szexképeket küldözgettek egymásnak, amiről azt állították, a lány szerepel rajta, valójában azonban egy egyszerűen­ az internetről levett képről volt szó.

– Beleszerettem az egyik iskolatársamba. Küldtünk egymásról fényképet azzal, hogy aztán azonnal ki is töröljük. Ő azonban tovább küldött a barátjának egy internetről letöltött aktképet, amiről azt mondta, hogy engem ábrázol –mondta el a Blikknek a kislány, aki szerint minden azért történt, mert ő nem akart lefeküdni a fiúval.

– Ezután már hiába mondtam mindenkinek, hogy az egy letöltött kép. Nagyon szégyelltem magam, és nem láttam más kiutat – sóhajtott Viktória, akit nagymamája nevel négy napos kora óta.

A nyolcadikos lány csütörtök reggel gyógyszereket vett be és búcsúlevelet írt, majd elment otthonról – olyan helyen akart meghalni, ahol senki nem láthatja.

„Mamimat nagyon szeretem és hiányozni fog” – írta levelében Viktória, mielőtt eltűnt. Amikor megtalálták a papírt, rendőrök, kutyások és a falubeliek indultak a lány keresésére. Másnap egy búzásban leltek rá az akkor már alélt lányra, értesítették nagyanyját is.

– Azonnal rohantam a kórházba. A szülei helyett én neveltem, amit tudtam, megadtam neki – sírta el magát a nagymama, Ildikó (53). Most attól félnek, a történtek miatt intézetbe kerül a kislány.

– Kérem segítsenek, hogy ne vigyenek el, ezután mindent megbeszélek a Mamimmal – fogadta meg Viki.

A pszichológus szerint a kamaszkor alsó határán, 14 éves korban a legérzékenyebbek a gyerekek.

– Ilyenkor nagyon erős a közösséggel szembeni megfelelési kényszer. Éppen ezért egy ilyen zaklatás ebben a korban végzetes lehet – mondta Bilkei Pál pszichológus.

HunKis híján a halálba hajszoltak osztálytársai egy 14 éves kislányt. Viktória elbujdosott, majd amikor biztos volt benne, hogy egyedül van, felvágta az ereit, előtte azonban gyógyszereket vett be.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen, akár mobiltelefonról is hívható 116-123 telefonszámot!

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »