Iskolaigazgatói versenyvizsga: Szilágy és Kolozs az élen

A résztvevők 83,7 százalékának sikerült az iskolaigazgatói és aligazgatói tisztségek betöltésére szervezett szerdai írásbeli versenyvizsga a megyei tanfelügyelőségek összesített adatai alapján.

A bukaresti tanügyminisztériumnak az Agerpres hírügynökség által ismertetett közleménye szerint országszerte 53 központban szervezték meg a vizsgát, amelyen 7 758-en vettek részt. Közülük 7 197 pályázónak sikerült az írásbeli vizsga, 1 143-en kiestek a verseny következő szakaszáról. 136 beiratkozott jelölt nem vett részt a szerdai megmérettetésen, tizenöten pedig feladták a vizsgát. Egyetlen vizsgázót zártak ki.

A jelentkezési iratcsomók kiértékelése és jóváhagyása után 6 502 jelentkezőt regisztráltak az igazgatói, 2 257 jelentkezőt pedig az aligazgatói helyekre, ugyanis egy személy több funkcióra is pályázhatott – olvasható a szaktárca közleményében. A legjobb eredményeket Szilágy megyében érték el a jelentkezők, itt a vizsgázók 96,5 százalékának sikerült az írásbelije. Jól vizsgáztak az iskolaigazgatói székekre pályázók Kolozs (93%), Kovászna (91,4%), Brassó (91,3%), Hunyad (91,1%), és Brăila (90,7%) megyében is.

A leggyengébben a Vrancea (37%), Fehér (65,6%) és Ilfov (68%) megyei vizsgázók szerepeltek a megmérettetésen. A vizsgázóknak két órájuk volt arra, hogy kitöltsenek egy, a tanügyminisztérium által kidolgozott tesztlapot, amely a szaktudásukat és a menedzseri képességeiket mérte fel.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »