Iskolai alapítvány pénzét lopta el a "fideszes tanár úr"

Iskolai alapítvány pénzét lopta el a "fideszes tanár úr"

Gyanús körülmények között nyoma veszett a budapesti Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium diákjait támogató alapítvány pénzének, amihez az intézmény egyik tanárának, K. Andrásnak lehet köze. Őt az intézményben csak „fideszes” tanárként emlegettek, mivel a kormánypárt egyik V. kerületi embere – írja a HVG.

Amikor áprilisban kiderült, hogy a valószínűleg több milliós összeg hiányzik, az alapítvány vagyonát kezelő napközis tanár lemerítette a számlát, gyorsan szabadságra ment, és gyakorlatilag eltűnt a tantestület szeme elől, a kollégáival pedig aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a pénz eltűnése. Az állásukat féltő tanárok nem tiltakoztak, a tantestület összes jelenlevő tagja aláírta a nyilatkozatot.

A titkolózás oka a lap forrásai szerint az volt, hogy K. Andrást „nagy fideszesként” tartották számon. Ez nem csak híresztelés, hiszen az V. kerületi önkormányzat jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottságban is külsős tag, a Fidesz-KDNP delegáltjaként. Az önkormányzat honlapján ma is elérhető a vagyonnyilatkozata, amelyben szerepel, hogy tanító a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban.

A BRFK a HVG-nek megerősítette, hogy valóban folyik nyomozás az alapítvány feljelentése alapján, ismeretlen tettes ellen. Az iskola igazgatója csak annyit volt hajlandó megerősíteni, hogy K. András valóban fizetett szabadságon van. A Klik tankerületi igazgatója azzal passzolta a kérdést, hogy az alapítvány egy külön szervezet, amelynek tevékenységéről nem tudnak nyilatkozni.

Maga K. András előbb időt kért, múlt péntekre ígért nyilatkozatot, de akkor csak az igazgató jelentkezett, és arról tájékoztatta a HVG-t, hogy a tanár „visszahozta a pénzt”, amivel végül elismerte, hogy az hiányzott az alapítvány kasszájából. Az V. kerületi önkormányzat és a polgármester nem reagált az üggyel kapcsolatos megkeresésre.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »