Iskolában árulták a kábítószert a szentesi "fiatalok"

Iskolában kábítószert árusító szentesi "fiatalok" ellen emelt vádat az ügyészség – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, az elkövetéskor már felnőttkorú férfit és fiatalkorú társát új pszichoaktív anyaggal, illetve kábítószerrel visszaélés vétségével vádolják.

A vádirat szerint az idősebbik fiatalember 2014 végén egy internetes oldalról marihuánát rendelt, amit a gyermekotthonként is működő szentesi intézményben el is fogyasztott. A "fiúnál" tartott házkutatáson kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket, illetőleg a csekély mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök.

Tavaly március 4-én a fiú 3 gramm új pszichoaktív anyagot adott el – a szintén az otthonban nevelt – fiatalkorú társának. Az üzletről az egyik közösségi oldalon állapodtak meg, a vevő az épület előtt kifizette a drogot, amit az eladó szobája ablakából dobott le neki.

A fiatalkorú vádlott a pszichoaktív anyag egy részét megtartotta, másik felét pedig – némi haszonnal, fél grammonként ezer forintért – továbbértékesítette két kiskorú és egy felnőtt nevelt társának – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »