Irodalmi hármas Székelyudvarhelyen

Irodalmi hármas Székelyudvarhelyen

Bodor Ádámmal, Dragomán Györggyel és Szabó T. Annával találkozhat a székelyudvarhelyi közönség március 24-én, csütörtökön 20 órától a G. Caféban tartandó, Túlélési stratégiák című közönségtalálkozón.

20160223_Belo03_bBodor Ádám (fotó: Beliczay László)

A meghívottakkal Murányi Sándor Olivér beszélget. A kolozsvári születésű, idén 80 éves Bodor Ádám Kossuth-díjas író egy beszélgetéssorozat lezárásaként már ötödik éve látogat vissza Székelyudvarhelyre. „Könyveiben – a legendás Sinistra körzetben, Az érsek látogatásában, a Verhovina madaraiban és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek” – írja róla az esemény ajánlója.

Dragomán György József Attila-díjas író több mint húsz éve él Magyarországon, szülővárosát, Marosvásárhelyt 1988-ban hagyta el, azóta ritkán járt Erdélyben. 2002-ben jelent meg első regénye, A pusztítás könyve. Ezt követte 2005-ben A fehér király, ami világszerte több mint harminc nyelven jelent meg. 2014-ben jelent meg a Máglya, 2015-ben az Oroszlánkórus című könyve.

A kolozsvári születésű Szabó T. Anna József Attila-díjas költő 1987-ben települt át családjával Magyarországra. Első kötete, A madárlépte hó 1995-ben jelent meg. Jelenleg Shakespeare szonettjeinek új fordításán dolgozik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »