Irány a világbajnokság!

A férfiválogatott kettős győzelemmel, fölényesen lépett túl a szerbeken a férfi kézilabda vb-selejtezőn.

A jövő januári világbajnokság küszöbén állt a magyar férfiválogatott, amikor elkezdődött a mérkőzés Veszprémben. Az első találkozó a múlt héten magyar szempontból 26–25-re végződött Szerbiában, így Xavier Sabaté megbízott szövetségi kapitány – akinek eddig a meccsig tartott a megbízatása – együttesének már egy döntetlen is a világbajnoki részvételt jelentette volna, ám természetesen a cél nem ez, hanem a győzelem volt.

A telt ház előtt, kitűnő hangulatban kezdődő mérkőzésen a vezetést a szerbek szerezték meg, ám az 5. percben már 3–1-re a magyar csapat vezetett, amely a félidő közepéig tartotta a két-három gólos előnyt, attól fogva viszont fokozatosan egyre jobban ellépett ellenfelétől. Mikler Roland nagyszerűen védett, jól működött a védekezés, Harsányi Gergely remekül indult, a 14. percben már a negyedik góljánál tartott. A szerbek időt kértek, de nem sokra mentek vele. Nagy László inkább védekezésben vállalt főszerepet, támadásban Ancsin Gábor lépett a helyére, aki két nagyon fontos gólt szerzett, amikor az ellenfél felzárkózhatott volna. Lékai Máté is eredményes volt, neki is köszönhető, hogy az utolsó tíz percre fordulva már hat gólra hízott az előny. A félidő legvége viszont a szerbeknek sikerült kicsit jobban – náluk ezúttal is az első találkozón tíz találatig jutó Petar Nenadic szórta a gólokat –, és a két csapat 17–12-es magyar vezetéssel vonult az öltözőkbe a szünetben.

A folytatásban kicsit beragadtak a magyarok, hat percet kellett várni az első góljukra, a szerbek viszont lőttek hármat is, így megint közel kerültek. Xavier Sabaté időt kért, ám a 40. percben mindössze 18–17 volt az eredmény.

Ismét a félidő dereka hozta meg a fordulópontot, összeállt a magyar válogatott játéka, Mikler egymás után mutatta be a bravúrokat, Lékai a másik oldalon ellenállhatatlannak bizonyult, és az 50. percben már 25–19-et mutatott az eredményjelző. Szerbia hiába kért időt, már nem tudott újítani, ez a jó periódus végképp eldöntötte a mérkőzés és a párharc sorsát: Magyarország Veszprémben 30–25-re, összesítésben 56–50-re legyőzte Szerbiát, és ezzel eldőlt, hogy ott lesz januárban a franciaországi világbajnokságon.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »