Irakot megjárt volt tengerészgyalogos gyilkolt

Irakot megjárt volt tengerészgyalogos gyilkolt

Tengerészgyalogosként szolgált korábban a Baton Rouge-i támadó. Úgy tudni, hogy Irakban is volt bevetésen. A 29 éves férfi 3 rendőrt lőtt le az Egyesült Államokban, Louisiana állam fővárosában. További 3 járőr sebesült meg a tűzharcban.

A rendőrség azonosította a támadót, aki Gavin Eugene Long volt, a Missouri állambeli Kansas Cityből származott. Az afroamerikai származású férfi korábban tengerészgyalogosként szolgált, volt bevetésen Irakban is, éppen a gyilkosság napján töltötte be 29. életévét.

„Nyilvánvalóan a közösségünk sérült, és csak a béke által gyógyulhatnak be a sebei, ez pedig csak felelősségteljes párbeszéddel érhető el. Egyszerűen nincs már helye több erőszaknak, mert az nem segít senkinek sem: mindenki nős, és mindenkinek családja van” – jelentette ki a lousianai kormányzó, John Bel Edwards.

Az újabb lövöldözést követően megszólalt az amerikai elnök is. „A motívumokat illeti, ennek a három bátor rendőrnek a halála rámutat arra, hogy milyen veszéllyel szembesülnek a rendőrök az egész országban minden nap. Nekünk, mint nemzetnek hangosan és világosan ki kellene mondanunk, hogy semmi sem igazolja a a rendőrök elleni támadásokat” – fogalmazott Barack Obama.

Barack Obama amerikai elnök ismét az egységre szólította fel Amerikát és mindenkit óvott attól, hogy a támadást politikai célokra használja fel az elnökválasztási kampányban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »