Ír-svéd: döntetlent ért az őrült rohanás

Ír-svéd: döntetlent ért az őrült rohanás

Az Európa-bajnokság E csoportjának nyitómeccsén Írország 1-1-es döntetlent játszott az Ibrahimovic vezette svédekkel. Felemás félidők, őrült rohanás, igazságos döntetlen – ez röviden a találkozó esszenciája.

Sárgában és zöldbe öltözött fanatikus szurkolók előtt kezdődött meg az Európa-bajnokság E csoportjának nyitómeccse, az Írország–Svédország találkozó a 80 ezres Stade de Frances-ban. A szakértők nagy része az Ibrahimovic vezette együttes győzelmét várta, amit az első félidőben csak az támasztott alá, hogy többet birtokolta a csapat a labdát és pontosabban is passzolt. De ez a fölény helyzetekben nem mutatkozott meg. Ezzel ellentétben az írek igen hatékony futballt mutattak be. Először a 17. percben a csapat belső védője, O’Shea veszélyeztetett, a játékos fél lábfejnyivel maradt le a zsugáról. Majd Robbie Brady eresztett meg egy lövést 17-ről. A 32. percben Jeff Hendrick tekert egy kényszerítő után 18 méterről. Isaksson már verve volt, a felső léc azonban megmentette a svédeket.

Ami nem jött össze az első játékrészben Martin O’Neill gárdájának, az összejött a második félidő 47. percben. Hoolahan dőlt rá egy jobb oldali beadás után érkező labdára, és csodaszépen kilőtte a hosszú sarkot.

Ekkor nagyot változott a játék képe, a svédek ugyanis agresszívebb és gyorsabb stílusra váltottak. Jöttek is a helyzetek. Az 50. percben például kisebb „házibulit” rendeztek az ír 16-oson belül: egy szöglet után kellett Randolpnak nagyot nyújtóznia, majd a kipattanót vágta ki a közönséghez 4 méterről Forsberg. A nagy nyomást a 71. percben koronázta siker, amikor egy tiki-takás kombináció után Ibra centerezett az alapvonalról, belőtt labdáját pedig az ír védő, Clarck saját kapujába lőtte.

Ugyan az egyenlítés után a svédek megpróbálkoztak a mindent eldöntő találat megszerzésével, azonban ziccert nem tudtak kialakítani, így igazságos döntetlen született a 90 percen tartó őrült rohanás végén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »