Ipari méretekben folyik a belvárosi ingatlanok kiárusítása

Ipari méretekben folyik tovább a legértékesebb belvárosi ingatlanok kiárusítása, ahogy azt már Rogán Antal polgármestersége alatt is megszokhattuk – írja közleményében Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Közbeszerzési Értesítő tanúsága szerint Belváros-Lipótváros „elidegenítési tanácsadói” szolgáltatást szerez be nem kevesebb, mint nettó 15 millió forintért. Ebbe az összegbe azonban még az eladásra kijelölt ingatlanok előzetes értékbecslése sem fér bele, arra ugyanis – külön szerződéssel – további 17 millió forintot költ az önkormányzati vagyonkezelő.

A dokumentum szerint joggal merül fel a kérdés: az önkormányzat miért csak ingatlanértékesítések sorozatával képes fenntartható gazdálkodást folytatni? Az ellenzék párt szerint kellő alappal feltételezhető, hogy éppen a tetemes forrásokat felemésztő, baráti köröknek leosztott tanácsadói szerződések miatt van szükség Belváros-Lipótváros ingatlanvagyonának felélésére.

A tisztánlátás, illetve az esetleges visszaéléseket elkövető személyek felelősségének megállapítása érdekében a Jobbik Antikorrupciós Munkacsoportja közérdekű adatigénylés keretében valamennyi olyan szerződés és kifizetés dokumentációjának kiadását kezdeményezte, amely ingatlan-értékbecsléssel, -elidegenítéssel függ össze.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »